:: HABER DETAY

Buzlu yolda düşmemek için
Şahin Tercüme Reklam

Buzlu yolda düşmemek için


Kar yağışıyla birlikte buzlanma arttı. Buzlu yollarda kayıp düşmemek için neler yapılmalı?

KAR yağışıyla birlikte buzlanmanın etkili olduğu ortamlarda, kaygan zeminde düşmemek için iki ayağın yere dengeli basması gerektiği belirtilerek, hızlı yürünmemesi önerildi.

Erciyes Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Karaoğlu, ülkeyi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle insanların düşüp yaralanma riskiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Karın eridikten sonra buz tutmasıyla söz konusu riskin daha da arttığını belirten Doç. Dr. Karaoğlu, son günlerde hastanelerin acil servislerine kayıp düşme vakalarının sayısında ciddi artış görüldüğünü kaydetti.

Buzda kayıp düşmemek için öncelikle risklerin azaltılması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Karaoğlu, şunları söyledi:

´Kösele tabanlı ayakkabılar yerine plastik ve kauçuk tabanlılar tercih edilmelidir. Yürüyüş şekli ve hızı da çok önemlidir. Kaygan zeminde düşmemek için iki ayağın da yere dengeli basması gerekir. Her iki ayağa da eşit güç verilmez, uzun ve dengesiz adımlar atılırsa kişi daha kolay düşebilir. Bu havalarda dışarı çıkmak zorunda olan çocuklar ve yaşlılar, diğer yaş gruplarına göre daha büyük bir risk taşımaktadır. Bu tür durumların yol açtığı kalça ve bel kırılmaları özellikle yaşlılar için ölümcül olabilir.´

Doç. Dr. Sinan Karaoğlu, yürürken ellerin cepte tutulmaması gerektiğini de vurgulayarak, ´Eli cebinde yürüyen bir kişi yere düşerken dengesini sağlayamayacağından daha tehlikeli kırıklar ortaya çıkabilir. Düşmelerde el ve kolla denge sağlamak yaralanma riskini azaltır. Ayrıca özellikle yaşlılar zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalıdır´ diye konuştu.

:: Genel

AKOM’dan Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent...

Kaynak: AtakentHaber

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam