:: HABER DETAY

Toyota`dan yeni güvenlik sistemi
Atakent Haber Reklam

Toyota`dan yeni güvenlik sistemi


Toyota, sürücünün gözlerinin açık olup olmadığını anlayan yeni bir güvenlik sistemi geliştirdi.

Bu yeni sistemle artık sürücülerin yolda uyuyakalmayacakları belirtildi.

Toyota`dan yapılan açıklamada, dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Toyota Motor Corp.`un (TMC), sürücünün gözlerinin açık olup olmadığını anlayan bir güvenlik sistemi geliştirdiği duyurularak, TMC`nin Aralık 2007`de yaptığı araştırma sonuçlarına göre dünyada bir ilk olan çarpışma öncesi güvenlik sisteminin, sürücünün yüzünün yönünü belirleme özelliği ile birlikte çarpışmaya bağlı hasarların önüne geçilmesinde önemli bir rol oynadığı kaydedildi.

Açıklamada, TMC`nin, çok yakında piyasaya çıkacak araçlarında, sürücünün otomobil kullanırken göz kapaklarının kapanmasına karşı bir uyarı sistemi kullanacağı ifade edilerek, ilk kez Toyota tarafından kullanılacak olan ´göz kontrol sisteminin´ yakın gelecekte Japonya`da üretilecek araçlarda kullanılmaya başlanacağı bildirildi.

Araçlarda sürücünün alt ve üst göz kapağının durumunu tespit etmek için bir kamera ve görüntüyü analiz eden bir bilgisayar bulunacağı belirtilen açıklamada, araçlarda ayrıca çarpışma ihtimaline karşı bir erken uyarı sisteminin de yer alacağı duyuruldu. Erken uyarı sistemi, yakında çarpışma olacağını, sürücünün gözlerinin tam açık olmadığını ya da sürücünün yüzünün karşıya bakmadığını hissettiği anlarda sürücüyü uyaracak.

Toyota`nın sürücüye bağlı kazaların önüne geçmek ve trafikte maksimum güvenlik sağlamak adına bu yeni teknolojilerin hayati önem taşıdığına inandığı vurgulanan açıklamada, Japon Trafik Kazaları Araştırma ve Veri Analiz Merkezi`nin 2005 yılı raporuna göre trafik kazalarının en önemli sebepleri arasında sürücü hatalarının ilk sırada geldiği kaydediliyor.

:: Teknoloji

Apple’dan Süpriz Geri Ödeme

Apple, performans yavaşlatmasına gittiğini kabul ettiği, eski model iPhone ...

Kaynak: AtakentHaber

İnternetini Paylaşanlara Hapis Cezası Şoku!

Yargıtay, sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan...

Kaynak: AtakentHaber

Elektrik Süpürgesi Devi Otomobil Üretiyor

İngiliz teknoloji şirketi Dyson, bir süredir planladığı elektrikli otomobil...

Kaynak: AtakentHaber

Whatsapp, Instagram ve Facebook’ta Sıkıntı Devam Ediyor

Sosyal medyada sona mı gelindi? Son aylarda yüksek çözünürlüklü video payl...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam