:: HABER DETAY

Microsoft`ta isyan büyüyor
Şahin Tercüme Reklam

Microsoft`ta isyan büyüyor


`XP`yi kurtarın` kampanyasına 110 bin imza

Microsoft``un, dünya çapında en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows XP`nin 30 Haziran 2008 tarihinden itibaren lisans satışlarını durduracağını açıklamasına yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

Windows XP`nin satışına devam edilmesi için InfoWorld tarafından `Save XP` adında başlatılan imza kampanyasına, şu ana kadar 110 bin kişinin katılırken, bu sayının daha da artacağı belirtiliyor.

Microsoft`un son işletim sistemi Vista, güvenlikle ilgili bütün yeniliklerine karşın, bilgisayarları aşırı derecede yorması, yazılım uyumsuzluğu ve istikrarsız çalışması ile pek çok kullanıcı tarafından eleştiriliyor. Bu durumdan rahatsız olan kullanıcıların sayısı hızla artarken, tüketiciler de işletim sistemlerini XP`den Vista`ya terfi ettirmekte isteksiz davranıyor.

30 Haziran 2008 tarihinden itibaren XP`nin lisans satışlarını durduracağını açıklayan Microsoft, bununla birlikte XP kullanıcıları için Nisan 2009`a kadar genel teknik destek hizmeti verileceğini, güvenlik güncellemeleriyle ilgili hizmetlerin ise Nisan 2014`e kadar devam edeceğini açıkladı.

InfoWorld`ün editörü Galen Gruman, şirketlerin bilgi işlem yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonucunda çoğunun Vista`ya geçmekte isteksiz olduğunu, bunu gerektirecek bir neden görmediklerini anlattıklarını belirtti.

Bunun üzerine `Save XP` adlı kampanyayı başlatma kararı aldıklarını, bunu devam ettirmeye de kararlı olduğunu söyleyen Gruman, şu ana kadar Microsoft`tun kararını değiştirebileceği yönünde bazı işaretler aldıklarını da kaydetti. Gruman, Microsoft`un düşük modeldeki bilgisayrlar için XP`nin satışına devam edebileceğini açıkladığına işaret etti.

:: Teknoloji

Apple’dan Süpriz Geri Ödeme

Apple, performans yavaşlatmasına gittiğini kabul ettiği, eski model iPhone ...

Kaynak: AtakentHaber

İnternetini Paylaşanlara Hapis Cezası Şoku!

Yargıtay, sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan...

Kaynak: AtakentHaber

Elektrik Süpürgesi Devi Otomobil Üretiyor

İngiliz teknoloji şirketi Dyson, bir süredir planladığı elektrikli otomobil...

Kaynak: AtakentHaber

Whatsapp, Instagram ve Facebook’ta Sıkıntı Devam Ediyor

Sosyal medyada sona mı gelindi? Son aylarda yüksek çözünürlüklü video payl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam