:: HABER DETAY

En Değerli Kulüp Ve Futbolcu
Şahin Tercüme Reklam

En Değerli Kulüp Ve Futbolcu


Ekonomi dergisi Forbes, dünyanın en değerli kulübünü ve en çok kazanan futbolcusunu açıkladı.

Ekonomi dergisi Forbes`e göre, İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United dünyanın en değerli kulübü, ABD`nin Los Angeles Galaxy takımında forma giyen İngiliz futbolcu David Beckham ise dünyanın en çok kazanan oyuncusu.

Forbes`in 2007 yılı değerlendirmesine göre, İngiliz kulübü 1,8 milyar dolarlık piyasa değeri ile üst üste 4 yıldır ``dünyanın en değerli kulübü`` unvanını koruyor.

``Kırmızı Şeytanlar`` olarak da bilinen ve İngiltere Premier Lig`de 32 puanla ilk sırada yer alan Manchester United, salı günkü maçın sonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi finaline yükselmişti. ABD`li işadamı Malcolm Glazer, İngiliz kulübünü 2005 yılında satın almıştı.

Manchester United`dan sonra ikinci değerli kulübün ise 1,285 milyar dolar ile İspanya`nın Real Madrid kulübü olduğu bildirildi.

Derginin araştırmasına göre, ilk 10 sıradaki 4 kulüp, ``Dünyanın en zengin ligi`` olarak tabir edilen, İngiltere Premier Lig kulüplerinden oluşuyor. Diğer 6 sırada ise İspanya, Almanya ve İtalya`dan 2`şer kulüp yer alıyor.

Listede Real Madrid`den sonra 1,2 milyar dolar ile Arsenal, 1,05 milyar dolar ile Liverpool, 917 milyon dolar ile Bayern Münih, 798 milyon dolar ile AC Milan, 784 milyon dolar ile Barcelona, 764 milyon dolar ile Chelsea, 510 milyon dolar ile Juventus, 470 milyon dolar ile de Schalke 04 yer alıyor.

Forbes`in araştırmasında, bu sonuçlara, satışlar-karlar, yayın anlaşmaları ve stat gelirlerini değerlendirerek ulaşıldığı ifade edildi.

-EN ÇOK KAZANAN BECKHAM-

İngiliz futbolcu David Beckham, 49 milyon dolarlık geliriyle dünyanın en çok kazanan futbolcusu sıfatını taşıyor. Geçen yıl bu unvan, Barcelona`nın Brezilyalı yıldız oyuncusu Ronaldinho`ya aitti.

Dergide ayrıca, Arsenal`in 60 bin 432 kişi kapasitelik Emirates Stadı maç başına 6 milyon dolarlık geliriyle ``altın madeni``ne benzetiliyor.

Bu stadı, oyun başına 5 milyon dolarlık gelirle Manchester United`ın 76 bin kişi kapasiteli Old Trafford stadı takip ediyor.

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam