:: HABER DETAY

Metro Bitiyor
Şahin Tercüme Reklam

Metro Bitiyor


Olimpiyat Stadına Gidecek Metro Bitmek Üzere

Görülen o ki 29 Ekim 2008 tarihinde Olimpiyat Stadına bir metro hattı geçecek. Ne yazık ki daha önceden iddia edildiği gibi bu metro hattı Atakente uğramadan doğrudan Bağcılar sonrasında İstoç üzeridnen Olimpiyat Stadına gitmekte. Aslında Bağcılar veya Kirazlıdan Atakente yönlendirilip oradan Olimpiyat Stadına gitmesi ekstra bir maliyet getirmeyecekti. Neyseki Kirazlı da bulunan hat Halkalı istasyonuna bağlanacak. En azından bölgenin çevresinden birden çok metro hattı geçmiş olacak. Şu anki haliyele Otogar`dan Olimpiyat Stadına metroyla ulaşılabilecek. Ayrıca yeni ihale edilen hat ile birkaç sene içerisinde Bakırköy`den de Olimpiyat Stadına ulaşma imkanı olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarıyla birlikte yapımı devam eden Otogar-Bağcılar-İkitelli-Başakşehir Olimpiyat Stadı Metrosu`nu gezerek çalışmaları denetledi.

Topbaş ve kalabalık bir gazeteci grubu, raylı taşıyıcıyla Esenler Şantiyesi`nden metro tünel inşaatına girerek bir saat süren bir yolculuk yaptı. Gezi sırasında İstanbul`daki ulaşım ve özellikle raylı sistem çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler veren Topbaş, şöyle konuştu: ´İstanbul`da ulaşım adına ciddi çalışmalarımız var. Ama vatandaşımız sadece yüzeydeki çalışmaları görüyor. Yüzeydekinden çok daha fazlası yerin altında hızla devam ediyor. Şu anda 52 kilometre mevcut raylı sistem hattımız var. 72 kilometrelik raylı sistem inşaatı da devam ediyor´.

22 kilometre uzunluğundaki hattı 2008 yılı sonunda bitirerek hizmete açmayı hedeflediklerini söyleyen Topbaş, ´Projenin amacı Olimpiyat Stadı, İkitelli ve Başakşehir`i raylı sistemle şehre bağlamak. İstanbul`u yeraltından demir ağlarla örmeyi ve ulaşım sorununu çözmeyi azmettik. Bunu başaracağımıza inanıyorum´ diye konuştu. Göreve geldiklerinden bu yana İstanbul`da 1 milyon nüfus artışı olduğunu ve 520 bin yeni aracın trafiğe çıktığını vurgulayan Kadir Topbaş, İstanbul`un nüfusu ve araç sayısının ulaşım yatırımlarıyla yarıştığını ifade etti. Bu yarışı kazanacaklarını sözlerine ekleyen Topbaş, İstanbul Ulaşım Master Planı`nı çözdüklerini ve planlama çalışmalarında Marmara Bölgesi`nin tamamını kapsayan ve deniz ulaşımını daha iyi kullanılır hale getiren bir ulaşım ağı oluşturduklarını belirtti.

Gelecekte İstanbul`da ulaşım sorunundan bahsedilmeyeceğinin altını çizen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı KadirTopbaş, ´Biliyorsunuz trafik sorunu dünyanın hiçbir kentinde tam anlamıyla çözülmüyor. Ama bir insan bir yere rahatlıkla gidebilmeli. Biz bu sorunu çözerek erişilebilirliği sağlayacağız´ dedi.

Otogar-Bağcılar-Olimpiyat Stadı Metrosu`na Kirazlı1 İstasyonu`nda entegre olacak yaklaşık 9 kilometrelik Bağcılar-Bakırköy Metro Hattı`nın ihale hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Topbaş, şöyle konuştu: ´Bu hattı Bakırköy sahilinde İDO iskelesine entegre edeceğiz.

Ayrıca Yenikapı-İncirli Metrosu için de hazırlık yapıyoruz.

Bakırköy`den Bağcılar, Başakşehir ve Olimpiyat Köyü`ne kadar uzanacak metro çalışması bir ileriki aşamada Başakşehir`den devam ederek Küçükçekmece, Ispartakule ve Avcılar`ı geçerek Ambarlı`daki deniz ulaşımına entegre olacak.

Bu yakada Çatalca`dan Silivri`ye kadar uzanan bir raylı sistem ağı planladık. Bu yıl toplamda 44 kilometrelik Bakırköy-Beylikdüzü ve Üsküdar-Çekmeköy Metro Hatlarının ihalesini yaparak oralarda da çalışmalara başlayacağız´.

Topbaş, ayrıca 2012`de bitirmesi planlanan ayrı müteahhitlere yaptırıp daha hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayacaklarını söyledi. İstanbul için toplam 560 kilometre raylı sistemi projelendirdiklerini söyleyen Topbaş, ´Bu raylı sistem ağı tamamlandığında İstanbul`da ulaşım problemi kalmayacak. Vatandaşlarımızı kentin her tarafına araçsız gidebilecek, Silivri`den, Kartal`dan, Çatalca`dan, Beykoz`dan yüzeye çıkmadan istediği yere ulaşabilecek´ diye konuştu.

:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam