:: HABER DETAY

Doğru nefes al, mutlu ol!
Şahin Tercüme Reklam

Doğru nefes al, mutlu ol!


Geçmişte yaşadığınız duygusal travmaların sizi yönetmesine izin vermeyin. Uzmanlara göre doğru nefes teknikleriyle ruhsal sorunlardan kurtulabilir, hayatınızı baştan yaratabilirsiniz!

Yogi Nefes: Tek burun deliğinden nefes alma

Ne sağlıyor: Sağ burun deliğinden alınan nefes beynimizin sol yarısını uyarıyor. Sol beyin yarısı da mantık ve irademizi kullanmamızı sağlıyor. Sol burun deliğinden aldığımız nefes ise beynin sağ kısmını uyarıyor. Sağ kısım yaratıcılığınızı, inançlarınızı ve hislerinizi ortaya koymamızda etkili oluyor.

Nasıl uygulanıyor? Rahat bir oturuş pozisyonu seçin. Omurganız dik olmalı. Gözlerinizi kapatın ve dikkatinizi nefesinize vermeye başlayın. Yüzük parmağınızla sol burun deliğinizi kapatarak sağ burun deliğinden nefes aldıktan sonra bu kez baş parmağınızla sağ burun deliğini kapatarak sol burun deliğinden verin. Nefesi tekrar soldan alın, kapatın ve sağdan verin. Böylece nefesinizle sinüslerinizde 8 rakamı çizmiş oluyorsunuz.

Diyafram Nefesi

Ne sağlıyor? Bedeninizde bloke olmuş olumsuz duyguları ve tıkanmaları açıyor. Bu tıkanıklıkların ortadan kaldırılması da duygusal travmalardan arınmanıza yardımcı oluyor.

Nasıl uygulanıyor? Diyaframa alacağınız nefesi hissedebilmeniz için yere sırt üstü uzanın. Nefesinizi burundan alıp, ağzınızdan bırakın. Ardından nefesinizi derinleştirmek için, içinizden saniyeleri saymaya başlayın. Nefesinizi önce 4 saniyede alın, 4 saniye içinizde tutun ve yine 4 saniye sayarak bırakın. Eğer nefesinizi tam alabiliyorsanız, daha sonraki soluk alış verişlerinizde bu süreyi 5, ardından 6 saniyeye yükseltin. Böylece nefes kapasiteniz artmaya başlayacak. Şimdi her nefesinizi karın bölgenize gönderdikten sonra burada tutun. Öyle ki karnınız, aldığınız nefesle balon gibi şişmeli. Sonrasında nefesinizi yine saniyeleri sayarak bırakın. Bu süreyi 10, hatta 20 saniyeye kadar çıkarmanızda fayda var. Egzersizi uygularken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta nefesinizi daima burundan alıp ağızdan bırakmak olmalı.

Akciğer Nefesi

Ne sağlıyor?

Duygusal, zihinsel ve fiziksel sorunlarımızda etkili oluyor. Örneğin, zihnimizde barındırdığımız olumsuz düşüncelerin yerini pozitif düşüncelerin almasına katkıda bulunuyor.

Nasıl uygulanıyor?

Akciğer nefes egzersizini uygulamak için bacaklarınızı çapraz hale getirerek rahat bir konumda oturun. Avuçlarınızı dizlerinizin üzerine yerleştirin. Omurganız, bedeninizin enerji akışına izin verebilmesi için dik olmalı. Omurga dik olduğu zaman aldığınız her nefes, doğrudan hücrelere nüfuz ediyor ve kan sirkülasyonu düzene giriyor. Bu sayede de hücrelerin yaşlanması önlenebiliyor. Şimdi akciğerleriniz tamamen doluncaya dek burnunuzdan nefes alın. Ardından, tıpkı diyafram egzersizindeki gibi, derinleştirme tekniğini uygulayın. Egzersizi en az 10 dakika boyunca uygulamaya özen gösterin.

Denge Nefesi

Ne sağlıyor?

Denge pozisyonu, konsantrasyonu tek bir noktaya toplayıp denge duygusunun daha fazla oluşmasını sağlıyor. Amaç, beynin sağ yarım küresi ile sol yarım küresini dengelemek ve sağ lob ile sol lob arasındaki bağları güçlendirmek. Ayrıca ellerimizi göğüs boşluğu ile soluk borusunun önünde yer alan timus bezinin üzerine yerleştirdiğimizde hem bağışıklık sistemimiz hem de konsantrasyon yeteneğimiz güçleniyor..

Nasıl uygulanıyor?

Beden ağırlığınız her iki bacağınızda da eşit olsun. Şimdi sağ ayak tabanınızı sol ayak tabanının dış yanına getirin. Her iki ayak tabanı da yerle tam olarak temas etmeli. Kollarınızı göğüs bölgesinden öne doğru uzatıp çapraz duruma getirin. Ardından parmaklarınızı kenetleyin ve aşağıdan yukarıya doğru çevirdikten sonra göğüs kafesinin önündeki timus bezine temas ettirin ve 5 dakika boyunca, gözlerinizle tek bir noktaya odaklanarak kalın.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam