:: HABER DETAY

Eurovizyonda Elenebiliriz
Atakent Haber Reklam

Eurovizyonda Elenebiliriz


Almanya, Azerbaycan, Belçika ve Hollanda dan oy alamayacağız.

Sırbistan`ın başkenti Belgrad`da düzenlenen 53`üncü Eurovision Şarkı Yarışması`nda ``Deli``adlı şarkıyla Türkiye`yi temsil edecek Mor ve Ötesi grubu, yarın final için yarışacak.

Yeni puanlama sistemi gereği ilk yarı finalde yarışan ülkeler, Mor ve Ötesi`nin katılacağı yarı finalde oy veremeyecekler.

Bu da Almanya, Azerbaycan, Belçika ve Hollanda gibi Türkler`in yoğun olarak bulunduğu ülkelerden oy alamayacağımız anlamına geliyor.

Politik kaygılar gerçekten giderildi mi?

Yeni puanlama sistemi politik kaygıların yarışma üzerindeki etkisini en aza indirmek için düzenlendi. Böylece iyi bir şarkının temsil ettiği ülkenin politik anlamda yakın dostu az olduğu için elenmesini ya da başarısız olmasını engellemek amaçlanıyor.

Ancak yapılan değişiklik tüm bu iyi amaçlarına rağmen sadece teknik bir değişiklik ve ülkelerin politik oy vermelerine engel olmuyor.

Elenebiliriz

İşte tüm bunlar göz önüne alındığında Türkiye`nin yarın yapılacak yarı finalde 18 ülke arasında ilk 10`a giremeyerek finale katılamaması söz konusu olabilir.

Yarı finallerde tele-voting oylaması sonucu 9 ülke finale katılıyor. Bu 9 ülkeden sonra geriye kalan ülkelerden bir tanesi de ülke jürileri tarafından 10`uncu ülke olarak seçiliyor ve finallere katılıyor.

Bizimle aynı yarı final grubunda yarışacak ve oy verebilecek ülkeler şöyle:

Arnavutluk, İsveç, Türkiye, Litvanya, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, İzlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Letonya, Beyaz Rusya, Macaristan, Danimarka, Portekiz, Bulgaristan, Ukrayna, İsviçre, Malta.

Evsahibi Sırbistan`la birlikte İngiltere ve Fransa yarı finalde puanlamada sadece bu gruptan olan ülkelere puan verebilecek.

Daha ayrıntılı bilgi için: Eurovision`da yarı final ´zorlu´ olacak

Mor ve Ötesi 3`üncü sırada çıkacak

İkinci yarı finalde 19 ülke içinde üçüncü sırada sahne alacak Mor ve Ötesi, 20 bin kişilik kapasitesi olan Belgrad Arena Spor Salonunda yaklaşık 11 bin kişinin önünde performansını sergileyecek.

Provalardan sonra yeni bir basın toplantısı yapan Mor ve Ötesi üyelerine yabancı ve yerel basın yoğun ilgi gösterdi.Müzik otoriteleri, Mor ve Ötesi`nin finalde yarışma hakkı kazanacağına kesin gözüyle bakıyor.

İkinci yarı finalde 1999`da Eurovision Şarkı Yarışmasında İsveç adına ´Take Me To Your Heaven´ adlı şarkısıyla birincilik getiren Charlotte Perelli, Türkiye`nin en güçlü rakipleri arasında bulunuyor.

Ukraynalı Ani Lorak ve son yıllarda San Remo yarışmasında iyi sonuçlar elde eden İsviçreli Paolo Meneguzzi de rakipler arasında görülüyor.

:: Müzik

AKSM Konser:  Necdet Kaya

24 Nisan Salı günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Necdet K...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Ayşe Sağyaşar

12 Nisan Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Ayşe ...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Umut Akyürek

15 Mart Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Umut ...

Kaynak: AtakentHaber

Müzik Akademisi - Söyleşi

Müzik Akademisi’nde 25 Şubat Pazar günü Saat 16:00’da Doç. Dr. Okan Murat Ö...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam