:: HABER DETAY

Oynarken egzersiz yapın
Atakent Haber Reklam

Oynarken egzersiz yapın


Bilgisayar oyunları başında çakılıp kaldığınız için hantallaştığınız mı düşünüyorsunuz? Sanal gerçeklik artık sizi oyun oynarken egzersiz yapacağınız bir boyuta taşıyor:

Yeni Wii Fit

Wii Fit paketinin içinden bir Nintendo Denge Tahtası (Nintendo Balance Board) bir de Wii Fit oyun CD’si çıkıyor. Bilgisayar oyunları dünyasına yabancı olanlar için hemen açıklayalım: BU pakette TV ekranına bağlayarak oyunlar oynarken gerçekten de hareket ediyorsunuz. Söz gelişi teniz oynuyorsanız, gerçektende ekranın karşısında raket sallamanız gerekiyor. Golf oynarken ise wireless kontrolü adeta bir golf sopası gibi savurmanız lazım.

Eğer bizzat böyle bir ürünü deneme şansına sahip değilseniz bunun yalnızca bilim-kurgu filmlerinde olacağını düşünmeniz normal. Ama gerçek bir deneyimden bahsediyoruz. Bu konsolda oyun oynarken gerçekten de sağlıklı bir şekilde hareket ediyor, terliyor ve spor yapmış oluyorsunuz. Hem de çok eğlenceli.

Bu yeni `oyuncağı` 3 bölümde incelemek mümkün. İlk aşamada Wii Fit sizin boyunuzu ve kilonuzu ölçerek sizin BMI değerinizi (Vücut Kitle Endeksi) hesaplıyor. Daha sonra da bir kaç denge testi sonucunda Wii Fit yaşınızı da söylüyor. Bundan sonra da gelişmenizi takip ediyor. İkinci aşama bir fitness hocası, size yol gösteriyor. Üçüncü aşama ise bizzat oyun konsolu. Egzersiz yapma konusunda zaten usta olan insanlar da unutulmamış: Bu oyun size egzersiz olarak yeterli gelmediyse, egzersiz hocanız size çok daha ilginç ve hiç de kolay olmayan egzersiz yöntemleri de tarif ediyor.

Sizin ve arkadaşlarınızın gelişmelerini takip eden database ise kimin ne kadar zamanda ne kadar form tuttuğunu ve kilo verdiğini göstermesi açısından ilginç bir rekabet yaratıyor.

:: Teknoloji

Apple’dan Süpriz Geri Ödeme

Apple, performans yavaşlatmasına gittiğini kabul ettiği, eski model iPhone ...

Kaynak: AtakentHaber

İnternetini Paylaşanlara Hapis Cezası Şoku!

Yargıtay, sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan...

Kaynak: AtakentHaber

Elektrik Süpürgesi Devi Otomobil Üretiyor

İngiliz teknoloji şirketi Dyson, bir süredir planladığı elektrikli otomobil...

Kaynak: AtakentHaber

Whatsapp, Instagram ve Facebook’ta Sıkıntı Devam Ediyor

Sosyal medyada sona mı gelindi? Son aylarda yüksek çözünürlüklü video payl...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam