:: HABER DETAY

Tekne Dalışları
Şahin Tercüme Reklam

Tekne Dalışları


Yazların en güzel yanlarından bir tanesi de teknelerle gün boyu yapılan deniz turlarıdır. Bu turları bir de sualtı dalışlarıyla süslemek gerçekten yeni bir dünyaya merhaba demekle eşdeğerdir. Bunun için dalgıç olmanız gerekmez. Ancak ben bu işi ilerletmek istiyorum deyip, illa da dalgıç sertifikası sahibi olmak istiyorsanız, yapmanız gereken bir hekimden -ilgili şahsın tüplü sualtı dalışı yapmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.- yazılı bir rapor alıp,bir dalış merkezine gidip başvurmaktır. Ülkemizde de dünya sualtı federasyonlarının PADI , CMAS vb. ilk seviye kursları vardır. Bunlardan birine başlayarak, artık daha da güvenli bir şekilde sualtı dünyası ile buluşabilirsiniz. Hem sandığınız kadar da pahalı bir uğraş olmadığını ve teknelerin/merkezlerin zaten malzemeyi size sağladıklarını göreceksiniz.

Bunun dışında ben amatör olarak şnorkelle dalmaya devam etmek istiyorum derseniz, karar yine sizin. Bazıları şnorkelle dalıp sadece izlemekle yetinebilirken, bazılarınızın da benim gibi avlanma meraklısı olduğuna eminim. Yanlız yeni başlayacaklar için bu sporun diğerine oranla daha zor bir uğraş olduğunu belirmek isterim. Özellikle belinize takacağınız ağırlıklar, avladığınız balığı beraberinizde taşıyacak olmanız ve daha önemlisi suda saatlerce; bazen hareketsiz, bazen de dalıp çıkmanızı gerektirecek yorucu hareketler sizi sandığınızdan daha fazla zorlayabilir.

Şnorkelle dalışta en önemli konulardan bir tanesi de nefesinizi nasıl tutup, sudan çıktığınızda nasıl vereceğinizdir. Bu uğraş için iyi bir akciğere sahip olmak şarttır. Bunu sağlamak için sürekli ve dalış öncesinde nefes ekzersizleri yapmak gereklidir. Nefesinizi karada tutup, ne kadar süre bunu yapabildiğinizi görmek, suda sürprizlerle karşılaşmamanızı sağlayabilir. Ayrıca bu egzersizlere yeni başlıyorsanız; kendinizi ilk denemelerde çok fazla zorlamayın.

Dalış öncesi vucut egzersizleri yaparak vucudunuzu da dalışa hazırlamanızda fayda var. Aksi halde yaşanabilecek kramp problemleri başınıza istemediğiniz dertler açabilir. Tüm bunlar zor ama suyun altında alacağınız zevk yanında hoş görülebilir noktalardır.

İster tüple isterse şnorkelli dalış sırasında herzaman yanınızda birilerinin bulunması olumsuz bir durumda size yardımcı olabilecek olunması açısından önemlidir.

Evet sevgili dostlar; dalış konusunda o kadar çok anlatacak ve paylaşacak konu var ki; bu konulardan diğer yazılarımızda bahsetmeye devam edeceğiz. Sizlerin de bizimle paylaşacağınız yazılarınızla AquaCity daha da renklenecektir.

Tekrar görüşmek üzere, hoşçakalın..

:: Doğa

Lider balıklar!

Bilim adamları balık sürülerinin kendi liderlerini belirlemek için iki aday...

Kaynak: Ajans

Balığa ameliyat!

Hiç balık da fıtık mı olurmuş demeyin! Londra Hayvanat Bahçesi`ndeki dev ak...

Kaynak: Ekolay

Bal arıları dörde kadar sayabiliyor

Avustralyalı bir araştırmacı, bal arılarının dörde kadar sayabildiklerini o...

Kaynak: Ajans

Balığın ilginç hamileliği...

Bilim adamları, DNA testleriyle dişi bir köpekbalığının erkek köpekbalığı o...

Kaynak: AA

SiparisYolda.com Reklam