:: HABER DETAY

Eğlence Parkı Son Bilgiler
Atakent Haber Reklam

Eğlence Parkı Son Bilgiler


Halkalı Çöplüğü bölgesinde yapılacak Eğlence Parkı ile ilgili Toki`den edindiğimiz son bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum;

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Halkalı`da tema parkı yapımını öngördüğü araziyi, satışa çıkarıyor.

TOKİ`den edinilen bilgiye göre, Halkalı Atakent`teki toplam 1 milyon 429 bin metre karelik arazi, 20 Ekim`de, saat 14.00`te, idare merkezinde yapılacak ihale ile “arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulü” ile satılacak. Arazinin 1 milyon 241 bin metre karelik bölümüne doğa ve eğlence parkı yapılacak.

Verilen bilgiye göre, arazinin doğa ve eğlence parkı alanı olarak ayrılan bölümü dışındaki alanlara, lüks konut ve iş merkezleri yapılacak. İhale yerli ve yabancı inşaat firmalarına, bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşları ile yapacakları ortak girişime açık olacak.

Ana teması “su parkı” olarak belirlenen doğa parkında, egzotik bir orman kurulması da planlanıyor. Kurulacak doğa parkının, İstanbul`daki en büyük yeşil alanlardan biri olacağı vurgulanıyor.

TOKİ`NİN CEBİNDEN KURUŞ ÇIKMAYACAK

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Bayraktar, Halkalı`da yapılacak doğa ve eğlence parkının, “Kültür Başkenti”ne yakışır bir yatırım olacağını ve İstanbul`un ağırlık merkezini değiştireceğini söyledi. Bayraktar, Halkalı`da, 20 Ekim`de satışa çıkarılan 1,4 milyon metre karelik arazinin 1,2 milyon metre karesi üzerinde, “tam bir masal dünyasını andıran eğlence ortamı” yaratmayı hedeflediklerini belirtti.

Parkta parkta yer alması öngörülen yapılar hakkında şu bilgiler verildi:

“Çocuklar ve yetişkinler için 4 ayrı açık ve kapalı alan, su coasterı, 2 adet korku ve macera tüneli, 1 adet açık 1 adet kapalı arena (şov alanı), 1 adet Türk ve Osmanlı tarihi simülasyon merkezi, 1 adet sinema tüneli, çocuklara yönelik, geçmiş önemli buluşların ve günümüz teknolojisinin daha basit düzeyde anlatılması ve vizyonlarının gelişmesi hedefine uygun, eğlenceli deneyler yapabilecekleri ve buluş mantığını görebilecekleri 1 adet bilim evi, hız asansörü, dönel mancınık, cüceler ormanı, alanı gökyüzünden izlemek için uçan balonlar, ekspres tren, rafting, 4 boyutlu sinema, atlıkarınca, top havuzları, su oyunu havuzları, çarpışan oto, at yarışı eğlence bölgeleri yer alacak. Ayrıca ihaleyi kazanan firma, isterse şartnamede belirtilenlere uygun olarak 10 ayrı daha eğlence planlayabilir. Tek şartımız; tüm bu atraksiyonların yapıldığı yapıların estetik ve tema içerikli, lokal ve dünyadaki mimari unsurların ve eserlerin simile edilmiş bir sentezi olmasıdır.”



BALİNA, FOK, YUNUS HAVUZLARI, DEV AKVARYUM KURULACAK

Bütün bunların dışında park alanında fast-foodlar, seçme dünya mutfaklarına ait restoranlar, cafeler, büfeler, dinlenme alanları, bebek bakım ve temizlik odaları, acil müdahale polikliniği, ambulans, itfaiye ve kurtarma ekip ekipmanları yer alacağını anlatan bayraktar, park alanının en az yüzde 25`inin sık ağaçlardan oluşan yeşil alan olarak düzenleneceğini, bu alanda çocukların yaklaşabilecekleri keçi, koyun, midilli, ceylan gibi hayvanlar bulunacağını bildirdi.

Park alanında, balina, yunus ve fok gösterilerine uygun ölçülerde planlanmış gösteri havuzu ile buna göre düzenlenmiş 500 kişilik tribünün yapılacağını kaydeden Bayraktar, ayrıca, içerisinde büyük boy balıkların görülebileceği, kapalı alan içerisinde bir cam tünelle 3 boyut dolaşıma imkân tanıyan dev bir akvaryum kurulacağı açıkladı.

TOKİ Başkanı Bayraktar, “Kış sporları için kapalı bir alan içerisinde buz veya kayak pisti ile penguen ve kutup ayısı kutup hayvanlarının ziyaret edilebileceği bir alan oluşturulacak” dedi.

BİN YATAK KAPASİTELİ OTEL VE KONGRE MERKEZİ

Bunların dışında en az bin yatak kapasiteli bir otel, residence, alışveriş merkezi, fuar alanı, uluslararası kongre sarayı, dev ekranlar kültür merkezi, tiyatro ve teknokentin de bu proje kapsamında bulunacak.

Erdoğan`ın verdiği bilgiye göre, TOKİ tarafından 1.25 inşaat emsal değeriyle ihaleye çıkarılan Halkalı Toplu Konut işini alacak olan yatırımcılar tarafından yaptırılacak olan Halkalı Eğlence ve Doğa Parkı`nın işletmesi de ihaleyi kazanan firma tarafından yapılacak. Toplam 160 bin metre kare konut inşaat alanı bulunan bölgeye 91 bin metre karelik alanda ticari amaçlı yapılar, bürolar, iş hanları, gazino, lokanta, çarşı, mağazalar, bankalar, oteller, sinema, tiyatro gibi tesisler ve benzeri yapılar yapılabilecek.

:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam