:: HABER DETAY

İnsana en yakın ses
Şahin Tercüme Reklam

İnsana en yakın ses


IBM’in bilim adamları tarafından geliştirilen yapay insan sesi, gerçek insan sesinden ayırt edilemiyor.

İç çekmek, “hmm”lamak gibi insana has olan ifadeleri bile taklit edebilen sanal ses motoruyla insan sesinden neredeyse ayırt edilemeyecek kadar kaliteli bilgisayar sesi oluşturuldu. Haberin devamı

Otomatik çağrı merkezleri, uydu navigasyon cihazları, kullanıcı etkileşimli kameralar ve hatta kişisel müzik çalarlarda kullanılmak üzere IBM’in araştırmacıları tarafından geliştirilen yapay ses, o kadar sofistike ki, yeni ses motorunu kullanan cihazlar kullanıcıların dikkatini çekmek için konuştukları metinin uygun yerlerine öksürük, monoton ifadelerle can sıkmamak için cümle ve kelimelere vurgu yapmak gibi yeteneklere sahip. “Bu ayrıntılar fark edilmeyecek kadar ince olabilir ancak, derin bir psikolojik etkiye sahip oldukları gözardı edilemez.” şeklinde konuşan IBM Thomas J. Watson araştırma grubu sözcüsü Andy Aaron, geliştirdikleri ses teknolojisinin bu şekilde daha dikkat çekici ve fazlasıyla güven verici yapay ses oluşturulmasına olanak tanıyacağını belirtti.

Yazılım, sözü kesildiğinde uyarmak amacıyla “şşş” diyebilme, ilgiyi üstüne almak için öksürebilme gibi şimdiye kadar denenmemiş insan davranışlarını da sergileyebiliyor. Geldikleri noktada yarattıkları yapay sesin insandan neredeyse ayırt edilemediğini belirten Aaron, asıl hedeflerinin insandan ayırt edilemeyen bir ses yaratmak olmadığını belirtiyor, IBM insanların kandırılmasına olanak tanıyacak bir noktaya ulaşmak istemiyor.

:: Teknoloji

Apple’dan Süpriz Geri Ödeme

Apple, performans yavaşlatmasına gittiğini kabul ettiği, eski model iPhone ...

Kaynak: AtakentHaber

İnternetini Paylaşanlara Hapis Cezası Şoku!

Yargıtay, sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan...

Kaynak: AtakentHaber

Elektrik Süpürgesi Devi Otomobil Üretiyor

İngiliz teknoloji şirketi Dyson, bir süredir planladığı elektrikli otomobil...

Kaynak: AtakentHaber

Whatsapp, Instagram ve Facebook’ta Sıkıntı Devam Ediyor

Sosyal medyada sona mı gelindi? Son aylarda yüksek çözünürlüklü video payl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam