:: HABER DETAY

Cepten Bedava Konuşun
Şahin Tercüme Reklam

Cepten Bedava Konuşun


Cep telefonuyla internet üzerinden bedava görüşme bu yıl başlayacak.. Nokia, internet üzerinden ücretsiz konuşma imkanı tanıyan Skype yazılımını mobil telefonlarına entegre edecek.

Nokia, bir çeşit VoIP (Voice Over Internet Protocol) uygulaması olan Skype yazılımını cep telefonlarında yüklü olarak kullanıcılara sunacak. Böylece kablosuz internet ağları kullanılarak ücretsiz konuşma yapılabilecek.

Ancak kablosuz internet bağlantısı olmayan yerlerde görüşmeler 3G üzerinden gerçekleştirilebilecek ve o zaman ücretli olacak. Kullanıcılar isterlerse yine ´düşük bir ücret ödeyerek´ sabit ve mobil hatları da arayabilecek.

Anlaşma doğrultusunda Nokia, ilk olarak yıl ortasında piyasaya sürmeye hazırlandığı N97 modeline Skype yazılımını entegre edecek. Skype yazılımı cep telefonlarının adres defterine de entegre edileceği için kullanıcılar online olarak birbirleriyle ´chat´ de yapabilecek.

Dünya çapında yaklaşık 405 milyon kullanıcısı olan ve 2003 yılında kullanıma açılan Skype`nin, Nokia`nın cep telefonu yazılımı S60`a entegre edilmesi ile iletişim dünyasında birçok mobil uygulama yeniliğini de beraberinde getirmesi bekleniyor.

:: Teknoloji

Apple’dan Süpriz Geri Ödeme

Apple, performans yavaşlatmasına gittiğini kabul ettiği, eski model iPhone ...

Kaynak: AtakentHaber

İnternetini Paylaşanlara Hapis Cezası Şoku!

Yargıtay, sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan...

Kaynak: AtakentHaber

Elektrik Süpürgesi Devi Otomobil Üretiyor

İngiliz teknoloji şirketi Dyson, bir süredir planladığı elektrikli otomobil...

Kaynak: AtakentHaber

Whatsapp, Instagram ve Facebook’ta Sıkıntı Devam Ediyor

Sosyal medyada sona mı gelindi? Son aylarda yüksek çözünürlüklü video payl...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent Haber Reklam