:: HABER DETAY

Türk Doktorun Başarısı
Şahin Tercüme Reklam

Türk Doktorun Başarısı


Burun ameliyatları acısız, kırmadan ve tamponsuz olacak...

American Society of Aesthetic Plastic Surgery’in (ASAPS) resmi yayın organı olan, dünyanın en saygın estetik cerrahi dergilerinden “Aesthetic Surgery Journal”, Ocak 2009 sayısında, bir Türk doktorun başarısına yer verdi. Dergide, Op. Dr. Yakup Avşar’ın burun estetiğinde geliştirdiği ve estetik cerrahide bir devrim olarak nitelenen mikro kesme yöntemi ile ilgili, Avşar imzalı bir makale yayımlandı. Derginin Orijinal Makaleler bölümünde “Nasal Hump Reduction with Powered Micro Saw Osteotomy” başlığı ile yayımlanan makalede Op. Dr. Yakup Avşar, kendisinin geliştirdiği mikro kesme yöntemini detaylı bir şekilde estetik cerrahi dünyasının bilgisine sundu.

Burun estetiğinde devrim

Dr. Avşar, makalesinde, İsviçre’nin dünyaca ünlü tıbbi mikro motor sistemleri üreticisi Bien Air ile işbirliği içerisinde, kendi tasarımı mikro kesme / mikro törpüleme sistemi ile burun estetiğinde, burun kemerini kırmadan gerçekleştirdiği operasyonları anlattı. Makalede Dr. Avşar, burun estetiğinde uyguladığı teknik ve uygulamalar sayesinde burun ucunda iz bırakmadan burun kemiğini şekillendirdiğini ve bu yöntem sayesinde klasik yöntemlerde uygulanan burun kemiğinin kırılarak şekillendirilmesinden kaynaklanan oyulma ve çökme risklerinin ortadan kalktığını belirtti. Dr. Avşar, “Bu yöntemle milimetrik kesimler yapılması mümkün olduğu için, zarif yapılı burunlarda ultra estetik sonuçlar elde edilir iken, büyük kemerli burunlarda burun, arzu edilen ölçüde küçültülebiliyor ve ideal burun şekli elde edilebiliyor.” diye yazdı.

Dr. Avşar bu tekniğin en büyük avantajının, eski yöntemlerde kullanılan törpüleme kabalığı ve buna bağlı olarak operasyon sonrası oluşan şişlik ve morlukların önlendiğini, zarif törpüleme ile de kemik düzensizliklerinin yok edildiğini ve operasyon sırasında da cerrahın sonucu değerlendirme şansının arttığını belirtti.

“Revizyon operasyonları çok az yaşanıyor”

Ameliyat sonrası daha az şişlik,yok denilecek kadar az acı ve sızı, tampon konulmaması rahatlığının endonasal cerrahinin avantajları arasında sayan Dr. Avşar, operasyon başarısızlığının minimum noktaya indiği bu yöntemde, revizyon operasyonlarının çok az yaşandığını ve burun estetiğinde ölçülü, tasarımlı operasyon gerçekleştirilmesinin başarı oranının yükseldiğini belirtti. Avşar, bu yöntemin özellikle, eğriliği olan burunlarda, darbe almış burunlarda, orta yaş üstü kişilerde gerçekleştirilen burun estetiği operasyonlarında çok başarılı sonuçlar olduğunu vurguladı.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam