:: HABER DETAY

Dijital Çekim
Atakent Haber Reklam

Dijital Çekim


Merhabalar,

Bu haftaki konumuz Dijital çekim.

Dikkatimi çeken cep telefonları ile fotoğraf çekimi yapan arkadaşlar oldu. Üzülerek söylüyorumki bu tarz çekimlerde netice telefonun ekranında kaliteli de gözükse baskıda asıl sonucunu verir. Dijital makine alırken bu çözünürlüğe dikkat edin ve markası bilinmeyen teknolojiden uzak durun. Çoğu kez arkadaşlarımın yaptığı hatalar dijital makinelerle fazla çekim yapmak için düşük çözünürlüğe getirilir makinenin ayarları. Tamam şimdi bellek kartları pahalı dediğinizi duyar gibiyim bazılarınızda bende bilgisayar olsa hemen aktarırım diyor, belki ama onunda çözümü var makine alırken özellikle bir defa alacağınız için yanında 128 mb bellek kartı veriyo mu diye bakın.
Bazılarında bu 16 ve 8 mb tır bu da yetersizdir bir fotoğraf en az 2 ila 3 mb arasındadır. Bunu ortam ve ışık etkilemektedir. Elinizde böyle dijital makinanız varsa ve kaliteli fotoğraf çekebiliyorsanız; makinanızı bence değiştirmeye bakın derim.

Bir de eskiden gelen alışkanlıkla dijital makinelarla netsiz fotoğraf çekiliyor. Bunun ayarlarında bi sorun yok, tamamen sorun siz de. Anolog makineların düğmesine basar basmaz çekebilirsiniz, ama dijital makinelarda bu mümkün değil. En az 3 saniye, hatta loş ortamlarda 5 ila 6 saniyeye kadar çıkmakta.

Bununda önüne aslında geçilebilir. Bu iş için en az 300 ila 500 ytl ayırmanız gerekir. Lütfen kalitesiz teknolojiyi pahalıya almayın.

Sizden fotoğrafla ilgili anılarınızı bekliyorum. İlginç anı ve fotoğraflarınızı gönderin, ilginç olan fotoğraf ve hatıralarınızı yayımlayalım.

:: Fotoğrafçılık

Photoshop Araç Kutusu

Uzun bir aradan sonra yazılarımıza devam ediyoruz ve ilk olarak araç kutusu...

Kaynak: MegaKatalog.com

102005

Size biraz photoshoptan ve fotoğrafçılıktan bahsetmek istiyorum.Derginin bi...

Kaynak: MegaKatalog.com

092005

KARANLIK ODALAR BOŞALIYOR GELENEKSELİN SONU YAKLAŞIYOR Sanat,bilinm...

Kaynak: MegaKatalog.com

082005

Merhaba ben Süleyman, bundan sonra fotoMAN başlığı altında, her kes...

Kaynak: MegaKatalog.com

SiparisYolda.com Reklam