:: HABER DETAY

Yeni Enerji İçeceğiniz
Atakent Haber Reklam

Yeni Enerji İçeceğiniz


Spordan sonra içilen çikolatalı az yağlı sütün enerji içeceklerine çok daha sağlıklı bir alternatif olduğu ve yorgun düşen kasları daha iyi onardığı belirtildi.

James Madison Üniversitesi`nde yapılan araştırma, Amerikan Spor Hekimliği Koleji`nin yıllık toplantısında sunuldu. Çalışmada, egzersiz sonrası aynı miktarda kaloriye sahip yüksek karbonhidratlı içecekle karşılaştırıldığında az yağlı çikolatalı sütün daha üstün kas iyileştirme sağladığı bulundu.

Çalışma için kolejden 13 erkek futbol oyuncusu, 1 haftalığına normal egzersize katıldı. Bu gruba 4 gün boyunca yoğun egzersizden sonra az yağlı çikolatalı süt ya da karbonhidratı yüksek içecek verildi. 2 hafta aradan sonra, atletler normal egzersizin ikinci raunduna başladı.

Atletlerin hepsi yoğun egzersiz süresince günlük çalışmalarını artırdı. Çikolatalı süt içenlerin kreatinkinaz (kas hasarının belirtisi) seviyeleri önemli ölçüde düşük çıktı. Sonuçlar az yağlı çikolatalı sütün, yoğun egzersizden sonra kasların iyileşmesinde ve onarılmasında etkili olduğunu gösterdi.

Çikolatalı sütün birçok geleneksel sporcu içeceğinde bulunmayan ilave besin avantajı var. Çalışmalar, egzersizden sonra tüketildiğinde sütteki yüksek kalitedeki protein ve karbonhidrat karışımı, bitkin olan kaslara yeniden yakıt ikmali yapıyor. Sütteki proteinler, yağsız kas inşasına yardımcı oluyor ve egzersize bağlı kas hasarını azaltıyor. Süt aynı zamanda rehidrasyon için sıvı ile kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi mineraller sağlıyor.

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent Haber Reklam