:: HABER DETAY

Çocuk Parkına Baz İstasyonu
Şahin Tercüme Reklam

Çocuk Parkına Baz İstasyonu


Soyak Olympiakent sitesinde ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Birçok sorunla uğraşan site sakinleri son olarak pek çoğunun çalışmakta olduğu 08.07.2009 Çarşamba günü mesai saatleri içerisinde çocuk parkı, voleybol sahaları, diğer spor alanları ve okulun da hemen yakınında bulunduğu alanda bulunan elektrik direğine konulan baz istasyonunu akşam evlerine dönünce gördüklerinde neye uğradıklarını şaşırdılar.

Baz istasyonu çevresinde toplanan site sakinleri gece geç saatlere kadar durumu protesto ederken baz istasyonunu kendilerinden habersiz olarak oldu bittiye getirip diken Vodafone ve buna izin veren kamu kuruluşları aleyhine protestolarda bulundular.

Bu protestolar esnasında site yönetiminden kimsenin bulunmaması ve gerekli tüm izinleri Kaymakamlık, Bedaş ve çeşitli Kamu Kuruluşlarından bir şekilde temin edip siteye gündüz vakti vinçlerin getirilip baz istasyonu kurulması ve bu esnada yönetimin tepkisiz kalıp kuruluma onay vermesi site sakinleri tarafından manidar bulundu.

Kurulum esnasında baz istasyonunun hemen yanında yeralan Şok Market yakınındaki 6. ve 5. Bölge sakinlerinden o saatlerde evlerinde bulunanların yanı sıra istasyona 5-6 metre uzaklıkta yer alan villa sakinleri de Vodafone yetkililerinin kurulum yapmasını engelemeye çalışsalar da bir otobüs dolusu emniyet gücü ile gerekli desteği arkasına alan yetkililer emniyet marifetiyle zor kullanılarak insan sağlığını ve özellikle de çocuk sağlığını hiçe sayarak kurulumu tamamladılar.

Site sakinleri 09.07.2009 Perşembe günü Saat 21:00`da tekrar toplandılar. Toplantı sonucunda Yönetimden Muhittin Bey`in konu ile ilgileneceğini ve gerekli bilgi için kendisi ile irtibat kurabileceği bildirildi.

Aşağıda yer verdiğimiz Vodafone kurumunun web sitesinde baz istasyonları ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda halka danışıp konumlandırma yapıldığı belirtilmesine rağmen oldu bittiye getirip çocuk parkının yanına baz istasyonunun dikilmesi sonrası site halkı baz istasyonunun kaldırılmasını talep etmekte ve gerekirse Vodafone hatlarını kapatma yoluna gideceklerini ilan etmekteler.

İşte Vodafone`un sözde kalan açıklamaları ve birkaç teknik bilgi;

Vodafone kullanıcıların taşıdığı endişeleri anlayışla karşılıyor ve onları anladığımızı göstermek amacıyla konumlandıracağımız baz istasyonları için site seçerken orada yaşayan halkın görüşlerine de başvuruyoruz. Örneğin, özellikle de çocukların yoğun vakit geçirdiği okul ve benzeri kamu binalarına yakın yerlerde konumlandırılan baz istasyonları insanlar arasında endişeye sebep olmaktadır.

Baz istasyonlarından kaynaklanan RF dalgalarına maruz kalma seviyesi oldukça düşüktür. Tek bir baz istasyonun güç kapasitesi, kapsadığı alana göre farklılık gösterir. Ancak bu kapasite normalde 10 ile 150 watt arasındadır. Cep telefonlarının yoğun olarak kullanıldığı bölgelerde ve binaların içinde veya etrafında kapsama alanını ve kapasiteyi desteklemek amacıyla konumlandırılan mikro-hücre tipi baz istasyonları ise genellikle 1 ile 2 watt güç kullanırlar. Baz istasyonlarından kaynaklanan RF seviyesi, ICNIRP tarafından oluşturulan kılavuz ilkelerle uyumludur.Telekomünikasyon Kurumu tarafından belirlenen değerler elektrik alanı olarak Dünya standartı olan ve ICNIRP tarafından belirlenen seviyenin 4 kat daha altındadır.

Baz istasyonu : Cep telefonu üzerinden sesli arama, SMS, MMS ve internet gibi hizmetlerin kullanılmasına olanak sağlayan teçhizattır. Baz istasyonunda anten(ler), destek bir yapı (direk) ve baz istasyonunu çalıştıran bir ekipman kabini bulunur.

Anten : Baz istasyonunun elektromanyetik dalga gönderip alan kısmıdır

Maruz kalma : Bu terim, herhangi bir RF alanından yayıldıktan sonra insan vücudu tarafından absorbe edilebilecek toplam enerji miktarını anlatır. Özel Absorbsiyon Oranı ile ölçülür.

Malatya`nın bir köyünde istasyon dikiminin farklı yöntemlerle engellenmesine dair ilginç bir mektubu ekteki linkte bulabilirsiniz; halktan mektup

Protesto ve devam etmekte olan yargı süreçlerinin yanı sıra Vodafone kullanıcılarının hat iptal öncesi Vodafone`a baskı yapması için gerekli yazı aşağıdadır;

Sayın Vodafone Yetkilisine,
Halkalı Atakent Mahallesi`nde bulunan Soyak Olympiakent Sitesinde ikamet etmekteyim. Kurumunuz sitemiz içerisinde bulunan 6. ve 5. bölgenin hemen yanına kaldırım üzerine 08/07/2009 tarihinde bir baz istasyonu kurmuş bulunmaktadır. İlgili istasyon çocuk oyun parkının birkaç metre yanında ve evlerimizin de oldukça yakınındadır. Diğer operatörlerin tercihi yokken seçmiş olduğunuz yer hem şaşırtıcı hem de rahatsız edicidir.
İlgili baz istasyonunun kaldırılması için gereğini ivedilikle yapmanızı rica eder, aksi taktirde mevcut/potansiyel müşterilerinizin kurumunuza güvenini ve saygısını yitireceğini bildirmek isterim

:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam