:: HABER DETAY

Son Dakika Sel
Atakent Haber Reklam

Son Dakika Sel


İkitelli bölgesini vuran sel felaketinin tam ortasında kalan Atakent`liler elektriklerin ve Vodafone hatlarının kesik olmasından dolayı sabah ne olduğundan habersiz yollara düşmüşlerdi.

15 dakika içerisinde Basın Ekspres yolu güzergahında sele yakananlar daha şanssızdılar tabiki.

Evlerinden çıktıklarında trafiği görenler ulaşım için çeşitli yollar deneselerde her yol sele çıkıyordu Atakentte.

Atakentin çevresindeki yolların yaşanacak afetlerde ne denli yetersiz olduğu da gözler önüne serilmiş oldu bir bakıma.

Üstelik deprem gibi habersiz bir afette değildi bu yaşananlar. Gerekli uyarının Valilik veya Küçükçekmece Kaymakamlığı tarafından yapılması ve bir şekilde insanların trafiğe çıkması engellenmeliydi İkitelli bölgesinde.

Sonuçta trafiğe çıkan her araç selden zarar görmüş kısımlara gidecek yardımında doğal bir engelleyicisi olmuştu.

İşine 4-5 saatte gidebilenler şanslıydılar.. Ya selin ortasında kalıp kurtarılmayı bekleyenler..

Sanayi sitelerinin ve gümrüğün ne denli yanlış yerlere konumlandırıldığı bir bakıma ağır bir faturayla anlaşılmış oldu.. Peki öğrenmenin bedeli verilen canlar mı olmalıydı..

Tüm Atakentliler olarak bazı şeylerin düzeltilmesinin ısrarla talep edilme vakti geldi de geçmiyor mu?

Öncelikli olarak sürekli ertelenen Mahmutbey gişelerinin ötelenmesi ile belki de yaşanacak bir felakette insanların ve yardım ekiplerinin Atakente girişi kolaylaştırılamaz mı?

Heran sele maruz kalabilecek Basın ekspres yolu ve Küçükçekmece göl kenarındaki dar yolların dışında Trafiği felç olmuş Sefaköy çıkışı Atakentlilerin yaralarına ne kadar ilaç olabilir..

Metre kare başına saatte 183 kilogram yağmurun düştüğü İkitelli de afete dönecek olursak Atakentliler hem mağdur olmuştur hem de elektrik, telefon, tv yayınları gibi hizmetleri alamayıp dünyadan bir günlüğüne bihaber kalmışlardır.

Gerçi yayın yaptığını sanan radyo ve televizyonların halka ne denli yardımcı olabilecekleri haberler verebildikleri de tartışma konusudur.

Afet sırasında insanların ne yapmaması gerektikleri alternatifler..Sonrasında ne şekilde bu insanların işlerine gidebilecekleri..Atakente yakın olan tren hatlarını kullanıp kullanamayacakları..Alternatif yollar.. Çalışan veya çalışmayan otobüs hatları gibi en etkin olabilecek haberlerden yoksun bir yayıncılık magazinden öteye geçemedi ne yazık ki..

Belediye, Valilik, Kaymakamlık, İETT ve TCDD web sitelerinde de göremediğimiz bu tarz haberler ne kadar herşeyden bihaber olduğumuzun ve geniş perspektiften bakınca yaşananlar konusunda ne kadar farkında olamadığımızın bir göstergesi sayılmaz mı?

Bu anlayışın düzelmesi adına afet sonrası derlediğimiz haberlerle bu sayfalardan sevgili Atakentlilere hizmet vermeye devam edeceğiz;

Öncelikle Atakentte 10.09.2009 tarihi itibariyle tüm İETT seferleri düzenli olarak yapılmakta. Basın ekspres yolu kontrollü olarak trafiğe açıldı ancak 98T Bakırköy gibi Basın Ekspres yolunu kullanan hatlar geçici olarak Sefaköy üzerinden 89 Aksaray hattı güzergahından gitmekte. Not olarak belirtmekte fayda var farklı olarak Emlakçılar çarşısı ve Nayman duraklarına uğramadan doğrudan sitenin dışından geçip 1.etaba uğramakta ancak İkitelli köprüsüne geldiğinde tekrar yeni yapılan Avrupa Konutlarının önünden yukarı çıkıp Halkalı meydandan Sefaköye çıkmakta.

Araçları ile yola çıkıp Bakırköy istikametine gideceklerin de Sefaköy üzerinden E-5e çıkmaları gerekmekte.

Tabi ki trafiğin ne kadar kötü olduğunu kestirip göze alanlar kendi araçları ile yola çıkmalılar. Akşam saatlerinde ve Cuma günü etkili sağnak yağışlar devam edeceğinden gerekmedikçe lütfen özel araçlarınızı kullanmayınız.

Atakentten E-5e Sefaköy üzerinden tahmini varış süresi 1 saat ile 1 saat 15 dakika arası olacaktır. Basın Ekspres yolundan kontrollü geçiş ise daha kısa ancak daha tehlikeli olacaktır.

89T Taksim hattı ise düzenli olarak kendi güzergahından işlemeye devam etmektedir.

TCDD tarafından ise Halkalı`daki gar sahasının temizlenmesinin de beklendiği ve banliyö trenlerinin normal seferlerine 10.09.2009 Perşembe sabahı başlayabileceği belirtildi.

Ayrıca Vodafone hatları tam randımanlı olmasada sabah 10:00 itibariyle çalışmaya başlamış bulunmaktadır. Siz arayabiliyorsunuz fakat sizi arayamıyorlar!

Yeni açılan 212 AVMde selden bir hayli etkilenmiş bulunmaktadır.

Tekrarlamakta fayda var Perşembe akşam saatlerinde ve Cuma günü gün boyunca etkili sağnak yağışlar devam edeceği bildirildi, umarız sele dönüşmez. Gerekmedikçe lütfen özel araçlarınızı kullanmamaya özen gösteriniz.

Diğer bilgiler elimize ulaştıkça sizlerle paylaşacağız.

Tüm Atakent ve sel afetine maruz kalmış bölge halkımıza şimdiden büyük geçmiş olsun. Canını kaybetmiş ailelerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar, trafikte kalacak olanlara da sabırlar diliyoruz.

:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam