:: HABER DETAY

Ergonomik Klavye
Atakent Haber Reklam

Ergonomik Klavye


Bu da insan eline göre pozisyon değiştiren klavye...

Hem sanal, hem dokunmatik: Microsoft klavyelerin ergonomisi meşhurdur ama bu klavyeye çok farklı...

Microsoft`un donanım departmanı, yazılım departmanından daha çok övgü alıyor. Microsoft`un bugüne kadar tasarladığı klavye, fare, joystick gibi donanımlar hep büyük takdir topladı. Çünkü bu çevre birimler bilgisayar kullanımının en önemli parçası olan insan- bilgisayar etkileşimini sağlıyor. Bu etkileşimin rahat ve kolay olması çok önemli.

Sıradan klavyelerde parmakların altındaki tuş dizilimine alıştıktan sonra, tuşların basınca verdiği tepki sayesinde gözler ekranda yazı yazmak oldukça kolay. Ancak dokunmatik klavyelerde iş biraz zorlaşıyor. Düz bir masa üzerine yansıtılan klavyede kazayla boş bir alana basmak oldukça kolay, çünkü fiziksel tuşlar ellerimize rehber olurken bunun eksikliğini hissediyoruz. Bu da ekrana değil, klavyeye bakarak yazma alışkanlığına dönüşüyor ve yazım hızını ve kontrolünü oldukça yavaşlatıyor. Dokunmatik ekranlarda sanal klavyede yazı yazarken de kullanıcının parmağını nereye bastığına bakması gerekiyor.

Microsoft`un çözümü olan yeni teknoloji

Microsoft`un patentini aldığı yeni teknoloji, bütün bilgisayar kullanıcılarının en çok kullandığı cihazı, yani klavyeyi ilgilendiriyor. Dokunmatik klavyelerin en büyük kullanım sorunlarından biri bu sayede çözülüyor.

Microsoft`un patenti, sanal çoklu dokunmatik bir klavyede ellerin pozisyonunu algılıyor. Avucun ve parmakların değdiği noktaya göre ele uygun boyutlarda ve elin duruş açısına uygun bir şekilde klavyeyi oluşturuyor. İki el farklı açılarda ve yerlerde durduğunda ortaya iki parçalı bir klavye çıkmış oluyor. Patente göre bu sanal klavye ekranın herhangi bir yerinde belirebiliyor.

Bu klavyenin gerçekten kullanışlı olup olmayacağı henüz kullanımda bir örneği olmadığı için tartışmalı olsa da, insan eline göre pozisyon değiştiren ve şekil alan bir klavye tasarımı gerçekten ilginç bir fikir.

:: Teknoloji

Apple’dan Süpriz Geri Ödeme

Apple, performans yavaşlatmasına gittiğini kabul ettiği, eski model iPhone ...

Kaynak: AtakentHaber

İnternetini Paylaşanlara Hapis Cezası Şoku!

Yargıtay, sosyal medya hesabı üzerinden hakaret içerikli paylaşımda bulunan...

Kaynak: AtakentHaber

Elektrik Süpürgesi Devi Otomobil Üretiyor

İngiliz teknoloji şirketi Dyson, bir süredir planladığı elektrikli otomobil...

Kaynak: AtakentHaber

Whatsapp, Instagram ve Facebook’ta Sıkıntı Devam Ediyor

Sosyal medyada sona mı gelindi? Son aylarda yüksek çözünürlüklü video payl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam