:: HABER DETAY

Hatırlanmayanlar::Sinema
Şahin Tercüme Reklam

Hatırlanmayanlar::Sinema


Herkese merhaba sinemaseverler, öncelikle köşeme gösterdiğiniz ilgiden dolayı sizlere teşekkürlerimi iletiyorum.

Bugün size köşemde Türk sinemasında emeği geçen ancak ne o emeğin karşılığını alan, ne de hatırlanan unutulmaya yüz tutmuş üstadlarımızdan bahsetmek istiyorum.

AHMET TARIK TEKÇE “kötü adam”ların en güzeli, en çok alkış alanı. galatasaray lisesi mezunu bir halk adamı. yüzlerce filmde karakter oyuncusu olarak yer aldığı için yetmişlerde onun için “kitapsız ilim ahmet tarık tekçesiz filim olmaz” derlermiş. en güzel “çocuk kaçırma” işini o yapar, en güzel dayağı o atardı. yan karakterdi ama hep alkışlandı... 64 yılından yeşilçamı öksüz bırakarak gitti.geriye dönüp baktığımda özlenesi bir hayal kahramanıdır benim için. ola ki zaplarken siyah beyaz bir türk filmine rastlarsanız, kötü adam da ahmet tarık tekçe ise, yapacak en anlamlı şey oturup izlemek olur.

VAHİ ÖZ türk sinemasinin o guzel gecmisinde kalan ve ne yazik ki yeri doldurulamayan nev-i sahsina münhasir oyucularindan birisidir. benim için ve de siyah beyaz dönemin renkli kişiliklerinden birisi olarak akillarda kalacaktir..

HULUSİ KENTMEN canlandirdigi karakterlerde mutlaka, o kendisine çok yakisan tatli sert ifade olurdu. hulusi kentmende adini koyamadigim buruk, kekre bir hüzün de vardır hep. filmlerinin çogunda, hatasini anladigi ve yakinlarini af ettigi bir kismi olur ya, iste orada yine kendine özgü tatli sert üslubuyla sarilir, öper ve mahçup bakislar atar.

İHSAN YÜCE, 1930-1991 yılları arasında yaşamış sinema ve tiyatro oyuncumuz. aynı zamanda bir çok filmin senaryosunu yazmış ve bir kaç filmde yönetmenlik yapmıştır. alkole düşkün balıkçı gibi rolleri başarı ile canlandıran, hem melodram hem de güldürüye elverişli oyun gücü ile anımsadığımız bir isimdir. keloğlan filminde ikinci vezir, hayat sevince güzel filminde fotoğrafçı, kardeşim filminde mahalleli, kara çarşaflı gelin filminde mahmut ağanın* kahyası, gülşah küçük anne filminde arzuhalci, oh olsun filminde grev yanlısı ihsan usta

SADRİ ALIŞIK, türkiye sinema tarihinin en iyi aglayan ve aglatan, ayrica en güzel gülen ve güldüren adami hikayesiyle, anlatımıyla, hareketleriyle dört dörtlük insan. bir türk insanı çizmiştir ki türk insanının kafasında, karşılaşabilene helal olsun. sıcak bir bakış, samimi bir ses tonu ve insanın kanını kaynatan sözleriyle olmayan bir insanı oynamıştır yıllarca. siyah beyaz filmleri de dahil olmak üzere hep aynı samimiyeti gösterdiğini farkettim filmlerinde, rolü ne olursa olsun....

Gönül isterdiki hepsini şu satırlara sığdırayım ama mümkün değil.Gaziantepten bi okurum bana son zamanlarda tvlerde olay olan gamze özçelik,tugçe kazaz ve semra hanım hakkında ve bu medya için ne düşündüğümü soruyor.

Aslında burda bahsetmek istemediğim ama genede şunları sölemek istiyorum: önce genç bir kızın başına gelebilecek en talihsiz olayı* yaşayan bir insana* yapmadıklarını bırakmadılar, sonra gencecik bir çocuğun* girdiği bunalımdan kurtulamayışı sonucu uyuşturucu bağımlısı olup ölmesini ağızlarına sakız yaptılar, daha da ötesi evlat acısı yaşayan ve ünlü olmadan önce de psikolojik sorunları olduğu apaçık ortada olan, şoka girmiş bir kadının* sözlerini* büyüttüler de büyüttüler. tam bitti diyorduk, bu sefer daha da ileri gidip insanların inançlarına dil uzattılar, sevdiği uğruna dinini değiştirmeyi tercih etmiş, ailesini karşısına almayı bile göze almış birini vatan haini ilan etme noktasına getirdiler.Evet benim görüşüm bu artık söz sizde...

Yazımı noktalamadan önce hala aklimin almadigi, inanmak istemedigim bir haberin baş kişisi. duygularimi bir kenara birakip, yazar SULHİ DÖLEK dusundugumde, cagdas turk edebiyatinin en guclu kalemlerinden biri canlaniyor gozumde. oykuleri, romanlari, neredeyse her kitabiyla aldigi birbirinden saygin oduller izliyor bunu. haberlerde senarist kimligi on plana cikiyor. halkin nabzini mukemmel tutan, evlerimize sicacik, kucuk ve basit hayatlar sokan muthis gozlemci bir insan. onu daima sevgiyle anacağız.

allah rahmet eylesin..

haftaya yeni konularla gene birlikte olmak dileğiyle hoşçakalın.

:: Sinema

‘Once Upon A Time In Hollywood’ 23 Ağustos’ta Vizyonda!

Yönetmenlik koltuğunda Quentin Tarantino’nun oturduğu Bir Zamanlar Hollywoo...

Kaynak: Yusuf Doğangüneş - AtakentHaber

Captain Marvel’in Film Müziklerini Yapan Türk!

8 Mart’ta dünya ile aynı anda Türkiye’de de vizyona girecek olan Marvel Sin...

Kaynak: AtakentHaber

Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 91’incisi düzenlenen Akademi Ödülleri dağıtıldı. Los Angeles’taki Do...

Kaynak: AtakentHaber

Yeşil Rehber

30 Kasım Cuma günü vizyona girecek olan Yeşil Rehber’de, Mahershala Ali say...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam