:: HABER DETAY

Otopark çilesi
Şahin Tercüme Reklam

Otopark çilesi


Atakent gün geçtikçe daha kalabalıklaşıyor ve yaşam alanı da bir o kadar azalıyor. Planlama yapılırken her konuta bir araç olarak tasarlanan otoparklar ise birden çok araç sahibi konutlar bulunması dolayısı ile Atakent halkına yetmiyor. Bir de bunun üzerine reklam ve ticari amaçlı araçların otoparklarımızı işgal etmesi yok mu! Yeni açılan alışmerkezleri önünde aracını gelişi güzel bırakıp giden müşterilerin yaşattığı curcuna da cabası. Happy Center ve 212 Avm Center bunlara verilebilecek en güzel iki örnek.

Atakent sakinlerinden son zamanlarda almış olduğumuz şikayetler gitgide artıyor. Komşularının fazla araçları neyse de ticari araçların otoparklarını işgal etmeleri en çok onlara dokunan.

Bir de adaletsiz olmayan durumlar yok değil. Bazı sitecikler sitelerinin etrafını tel çitler ile çevirip, girişine de açılır kapanır kapı koyduklarında haliyle araçlar bu sitelere giremiyor. İyi güzel de, tel ile çevirilmemiş yola yakın siteler ne yapacak. Tabi ki onlardaki araç yükü de haliyle artıyor.

Bunun üzerine bir de belediyenin site etraflarını tel ile çeviremezsiniz, çevirirseniz sökeriz tarzı yaklaşımı ancak bazı sitelerin ayrıcalıklı oluşu adaletsizliği körüklüyor.

Bakırköy`de dükkan sahipleri tarafından yaşatılan kaldırım işgali terörüne Atakent`te rastlamamak şimdilik sevindirici. Her dükkan sahibi sokak kendisinin malıymışçasına demir kazık, çiçek, bidon vs. ile kendine 2 araçlık yer ayırmakta ve rızası dışında park edildiğinde lastik patlatmakta, araç çizmekte ve dolayısı ile kavgalar çıkmakta. Atakent`te iş merkezleri az olduğundan şimdilik böyle bir sorun yok ancak zamanla işyerleri arttıkça bunlarında yaşanmasının şimdiden önünü kesmek belediyelerin elinde.

Aslında tüm bu sorunların kaynağı belli...

Her binanın altında kapalı otopark alanlarının olması gerekirken, ucuza maletmek için dışarı yapılan otopark alanları haliyle kamuya açık oluyor. Bu açık alanlara da ticari araçlar ve ziyaretçiler dolayısı ile özgürce park ediyorlar. Yani yeni yapılaşan bir mahallede sistemin baştan yanlış oluşturulduğu noktalar şimdiden görülmekte.

Kapalı otoparkı olan sakinlerin ise daha şanslı oldukları kesin.

Çözüm getirilecekse her kesimin eşit oranda faydalanabileceği adil çözümler getirilmesi en büyük temennimiz.

Tabi öncelikli olarak reklam amaçlı araçların ve özellikle ticari araçların otoparklarımızı işgal etmelerine bir son vermek gerekiyor. Ayrıca alışveriş merkezlerine de çevki düzen vermek şart.

:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam