:: HABER DETAY

Eurovizyon 2010`da geri sayım
Atakent Haber Reklam

Eurovizyon 2010`da geri sayım


TRT’nin Eurovision için kendilerini seçtiğini öğrendikten sonra bir türlü resmi teklifin gelmemesi nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Manga Grubu nihayet muradına erdi. TRT ve Manga Grubu dün 2010 Eurovision Şarkı Yarışması için anlaşıp resmi sözleşme imzaladı. Posta yoluyla gönderilen sözleşmeleri imzalayan taraflar, en kısa sürede şarkının belirlenip tanıtımına başlamak için anlaştı. 25, 27 ve 29 Mayıs tarihlerinde Norveç’in başkenti Oslo’da yapılacak 55. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Manga Grubu ilk beşe girmek için yarışacak.

TRT DE AÇIKLADI

TRT`nin internet sitesinde yer alan açıklamada, ``55. Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye;yi temsil edecek isim belli oldu. TRT Genel Müdürlüğü, bu yıl Norveç`te gerçekleştirilecek Eurovision Şarkı Yarışması finalinde Türkiye`yi temsil etmek üzere Manga ile anlaştı`` denildi.

Manga, 3 eser hazırlayarak TRT yönetimine sunacak. Şubat ayı ortalarında toplanacak komisyon, Manga`nın Eurovision`da Türkiye`yi temsil edeceği şarkıyı belirleyecek. Şarkıya kamuoyuna tanıtılmasının ardından klip çekilecek.

MTV ÖDÜLÜ ALMIŞLARDI

TRT grubun tanıtım ve yarışma masrafları için 450 bin lira bütçe ayırdı. Ancak bu kez daha öncekilerden farklı olarak parayı peşin olarak ödemeyecek. Grup yaptığı masrafları faturayla belgeledikten sonra bunu kurumdan alabilecek. Hadise, Kenan Doğulu ve diğer eski yarışmacılar belirlenen tanıtım ve klip bütçesini peşin olarak almışlardı. Adını Japon çizgi film sanatından alan Manga Grubu “Bir Kadın Çizeceksin” adlı şarkılarıyla çıkış yapmış, geçen yıl çıkardıkları Şehri Hüzün adındaki albümleriyle MTV Müzik Ödülleri’nde Avrupa’nın En Sevilen Sanatçısı seçilmişlerdi.

:: Müzik

AKSM Konser:  Necdet Kaya

24 Nisan Salı günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Necdet K...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Ayşe Sağyaşar

12 Nisan Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Ayşe ...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Umut Akyürek

15 Mart Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Umut ...

Kaynak: AtakentHaber

Müzik Akademisi - Söyleşi

Müzik Akademisi’nde 25 Şubat Pazar günü Saat 16:00’da Doç. Dr. Okan Murat Ö...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam