:: HABER DETAY

Hiper Tansiyona Çare
Şahin Tercüme Reklam

Hiper Tansiyona Çare


Kırmızı pancar suyunun hipertansiyonla mücadele için en doğal tedavi olduğu belirlendi.

BBC`de yayınlanan habere göre, Amerikan Hipertansiyon Dergisi`nde yer alan araştırmada, kırmızı pancar suyu içen ya da nitrat tabletleri alan kişilerde kan basıncının 24 saat içinde düştüğü görüldü. Kırmızı pancar suyunun kan basıncını düşürmek için doğal bir yaklaşım olduğunu ve nitratın birçok sebzede bulunduğunu belirten araştırmacılar, pancar suyunun ve nitrat kapsüllerinin kan basıncını düşürmede aynı oranda etkili olduğunu ifade ettiler.

Araştırma, pancar yenildiği zaman içeriğindeki nitratın nitrik oksit gazına dönüştüğü ve bu gazın kan damarlarını açık ve gevşek tuttuğu, kan basıncını da düşürdüğünü gösterdi.

Dünyadaki yetişkin nüfusun yüzde 25`inden fazlasının hipertansiyon hastası olduğunu söyleyen uzmanlar, 2025 yılına kadar bu sayının yüzde 30 artacağı tahmin ediyor.

Sebze ve meyve yemenin kardiyovasküler hastalıklar için iyi olduğunu belirten araştırmacılar, ancak marul ve pancar gibi yapraklı sebzelerin felç ve kalp krizi riskini düşürmede en iyisi olduğunu kaydettiler. Çünkü bu sebzeler, topraktaki nitrattan gelen inorganik içerik bakımından oldukça zengin.

Bu bulguların onaylanması ve aynı etkinin diğer sebzelerde de olup olmadığını belirlemek için daha fazla araştırma yapılması gerektiği kaydedildi.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam