:: HABER DETAY

Atakent Ulusal Basında
Atakent Haber Reklam

Atakent Ulusal Basında


Küçükçekmece Atakent’te 60 bin kişi ikamet ediyor. Mahallede 10 lise, 9 ilköğretim okulu ve 15’te anaokulu var. Ancak bu okullar için üst geçit yapılması gerekiyor

6 yıllık Atakent Muhtarı Münir Yağız’a göre Atakent’te 60 bin kişi oturuyor ve eğitimle ilgili hiçbir sorun yok. Ancak eğitim için okullara ulaşmakta sıkıntı yaşanıyor. Mahallede bulunan 10 lise, 9 ilköğretim okulu ve 15 anaokuluna ulaşım için üst geçit yapılması şart. Muhtar Münir Yağız, “Çevre düzenlemesi yapıldı, yol kavşaklarımızda alt ve üst geçit unutuldu. Okullarımızı birbirine bağlayan üstgeçitlere acil ihtiyaç var” diyor.

ULAŞIM SORUNU

Yaz aylarında sivrisineklerle baş edemediklerini anlatan Münir Yağız, bir başka sorunlarının da toplu taşıma olduğuna vurgu yapıyor. Yağız, “60 bin kişinin yaşadığı bir Atakent’ten Eminönü’ne direkt otobüs yok. Vatandaşlar raylı sistem için beni sıkıştırıp duruyor. Yol çalışmasından sonra mevcut duraklar da kaldırıldı. Özellikle yaşlılarımız otobüs beklerken sığınacak bir yer bulamıyor. Girişimlerde bulundum ve raylı sistemin 2018 yılında Atakent’e ulaşacağı bildirildi. 8 yıl nasıl bekleyelim. Marmaray projesinin Halkalı ayağına 3 km. ek yapsalar bize ulaşacaklar” diye konuştu.

ASAYİŞ BERKEMAL

Atakent’teki sitelerin tamamının güvenlik kameralarıyla donatıldığını belirten muhtar Münir Yağız, bu nedenle de hırsızlık gibi adli suçların sıfır denecek kadar az olduğunu belirtti. Küçük çapta olaylar olsa bile bu olayların failinin anında bulunduğunu ifade eden Yağız, mahallenin ayrıca MOBESE kameralar tarafından da gözetim altında tutulduğunun altını çiziyor. Atakent’te yaptığım gözlemlerden çıkan sonuç ise şu: Bir an önce sinyalizasyon sistemine geçilmeli ve okulla gidiş için üst geçit yapılmalı.

Muhtar Münir Yağız’ın şikayetlerini dinleyen muhabirimiz Nağme Akbaş, Atakent’i karış karış taradı ve söz konusu yerde incelemelerde bulundu

Burası Atakent’in içindeki Fulya Evleri. Şehit Er Yılmaz Özdemir İlköğretim Okulu. Muhtarın da dile getirdiği gibi burada öğrenciler ile velilerin çilesi hemen göze çarpıyor.

PARKLARI DA YOK

Okula aynı kapıdan hem araç hem de öğrenci girişi sağlanıyor. Veliler ve okul yetkilileri endişeli. Çocukların herhangi bir dikkatsizliği ya da sürücülerin ufacık bir hatası can kaybına sebep olabilir. Acil olarak okula iki ayrı giriş yapılması gerekiyor. Ayrıca site içinde parklar olmasına rağmen okul içinde anasınıflarının parkları yok. Diğer okullarda spor salonu olmasına rağmen okulun spor salonu da yok. Bahçede ne basket sahası ne de futbol kalesi bulunuyor. Okul bahçesinin bomboş oluşu okul yetkililerini ve öğrencileri rahatsız ediyor. Veliler ve öğrenciler diğer okullarda mevcut olan her şeyi kendi okul bahçelerine de istiyor.

Sinyalizasyon sistemi yetersiz

Atakent Mahallesi’nde öğrenciler için üst geçit sorunu var. Buna bizzat şahit olduk. Ancak en büyük sorunlardan biri de bölgede sinyalizasyon sisteminin yetersiz oluşu. Hem üst geçit yok hem de sinyalizasyon sistemi. Bu durum da kazalara davetiye çıkarıyor. Semt sakinleri daha önce bir öğrencinin kaza sonucu hayatını kaybettiğini anlatıyor. Kime sorsak üst geçit ve sinyalizasyon sisteminden söz ediyor. 222.Cadde ile Cumhuriyet Caddesinin kesiştiği yer, yani Soyak Kavşağı olarak da biliniyor. 22.02.2010 tarihili UKOME’nin sinyalizasyon kararı olduğu halde burası unutulmuş. Kavşakta sık sık hasarlı kazalar meydana geliyormuş.

:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam