:: HABER DETAY

Toplu Ulaşıma Neşter : Tercihli Yol Geliyor
Şahin Tercüme Reklam

Toplu Ulaşıma Neşter : Tercihli Yol Geliyor


Toplu ulaşımı kullanmaya özen gösteren Atakent`lileri trafikte rahatlatacak uygulama yıl sonuna kadar hayata geçirilecek.

Metrobüsten sonra, otobüsler için de 6 yeni tercihli yol geliyor.

Büyükşehir, otobüsler için toplam 90 km`lik tercihli yol uygulaması için proje ihalesine çıktı. Başta Atakent`lilerin yoğun olarak kullandıkları Basın Ekspres(Mahmutbey-Şirinevler) yolu olmak üzere Avrupa yakasında 4 ve Anadolu yakasında 2 bölgede olmak üzere toplam 6 yeni tercihli yol sayesinde toplu ulaşım daha cazip hale gelecek.

Kent içi ulaşımı rahatlatmak ve vatandaşı toplu ulaşıma özendirmek için 1980`li yıllardaki tercihli yol uygulamasının bir benzeri yeniden hayata geçiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde toplam 90 kilometrelik tercihli yol uygulaması için proje ihalesine çıktı. Belirlenen 6 güzergahtaki çalışmalar sonucunda uygun görülen bölgelerde otobüslere öncelik sağlanacak tercihli yol düzenlemesi yapılacak. Avrupa yakasında 4 ve Anadolu yakasında 2 bölgede olmak üzere toplam 90 kilometrelik yeni tercihli yol sayesinde toplu ulaşım daha cazip hale gelecek. Büyükşehir Aksaray-Millet ve Vatan Caddeleri, Beşiktaş-Zincirlikuyu, Alemdağ caddesi, Şirinevler-Mahmutbey Yolu, Yenikapı-Taksim, Bağdat Caddesi ve Sahil Yolunda oluşturulacak tercihli yollar sayesinde belediye otobüsleri trafiğe takılmadan kent içinde yol alacak. Hatlar, halihazırda kullanılan ve inşaatı devam eden metro ve tramvay hatları ile İDO iskeleleri ile entegre edilecek. Vatandaşların özel araçlarını otoparklara bırakarak toplu ulaşımla trafiğe takılmadan evine ve işyerlerine gidişi sağlanacak.

Tüm bu imkanlara rağmen toplu ulaşımı kullanmayacak olan sürücüler için ise ne yazık ki sıkıntılı bir süreç başlayacak çünkü bu projeyle yolların biraz daha daralması bekleniyor. Ayrıca çalışmaların bir kaç ay sürmesi öngörülüyor.

Tercihli yol projesi, metro hatlarının zamanında bitmemesi, metrobüs inşaatında yaşanan maliyet yüksekliği ve trafikte yaşanan tıkanmalar için acil çözüm olarak görülüyor. Şu an, 90 kilometre uzunluğundaki tercihli yol hatları projelendiriliyor. Geçtiğimiz ay sonunda Güngören İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası`nda yeni proje için ihaleye çıkıldı. İhaleye 4 firma başvuruda bulundu. İhale komisyonu firmaların arz ettiği teklifler üzerinde yapacağı incelemenin ardından firmaları 15 gün sonra tekrar çağıracak. İkinci ihalede firmalar son tekliflerini verdikten sonra belediye ihale komisyonu ihalenin sonucunu açıklayacak. Bu sürecin 1 ayı aşacağını belirten belediye yetkilileri çalışmaların yaz sonunda başlayacağını bildirdi.

Tercihli otobüs Yolları
1-Şirinevler-Mahmutbey
2-Alemdağ Caddesi
3-Yenikapı-Taksim
4- Aksaray-Millet ve Vatan Cad.
5-Beşiktaş-Zincirlikuyu
6-Bağdat Caddesi Sahil Yolu


:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam