:: HABER DETAY

Disneyland İhalesi Tamam
Şahin Tercüme Reklam

Disneyland İhalesi Tamam


İmzalar atıldı. İşte rüya projeyi yapacak olan firma!

Toplu Konut İdaresi`nin (TOKİ) İstanbul-Halkalı`da yaptıracağı Tema Park`ın ihalesi sonuçlandı. 500 bin metrekare üzerine kurulacak olan yerli Disneyland niteliğindeki projede ayrıca alışveriş merkezi , otel, kongre merkezi, hastane gibi tesisler de inşa edilecek.

TOKİ, 405 milyon 275 bin lira ile ihalede en yüksek teklifi veren Mesa Mesken ve Kantur-Akdaş İş Ortaklığı`nın teklifini uygun buldu ve sözleşme imzaladı.

Halkalı-Atakent özel proje alanı ile doğa ve eğlence parkı inşaatının arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi için geçen yıl Aralık`ta yapılan ihalede, Mesa Mesken ve Kantur-Akdaş iş ortaklığı, toplam 1 milyar 885 milyon liralık hasılat üzerinden TOKİ`ye 405 milyon 275 bin lira gelir payı önermişti. Hasılatın öngörülen 1,8 milyar liranın üzerine çıkması halinde, aşan kısmın yüzde 21,50`si de TOKİ`ye verilecek.

TOKİ`den yapılan açıklamaya göre, Mesa Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Aynagöz, sözleşmenin imza töreninde yaptığı açıklamada, “Tema Park`ta yapabileceklerimiz, hayallerimizle sınırlı. Gerek, arazinin büyüklüğü, gerek imar durumu ve ihalenin içeriği, bu devasa projede birçok şeyi gerçekleştirebilmek için bize imkan tanıyor” dedi.

´HAYALLERDEKİ TEMAPARK´ Temapark Projesi`nin sadece İstanbul`un değil Türkiye`nin sembol projelerinden biri olacağını vurgulayan Aynagöz, bir milyon 500 bin metrekarelik arsa üzerine konut, alışveriş merkezi, sinema, outlet, hipermarket, otel, kongre merkezi, fuar alanı, hastane, okul ve “hayallerindeki temaparkı” yapacaklarını kaydetti.

Bir dönem İstanbul`un çöp havzalarından biri olarak kullanılan Halkalı bölgesi`nin, TOKİ`nin çabaları sonucunda Avrupa`nın en büyük yatırım alanlarından biri haline geldiği belirtilen açıklamada, 1 milyon 429 bin metrekare büyüklüğündeki eski çöp döküm sahasını 1 milyar 885 milyon liralık yatırım bölgesine dönüştüren TOKİ`nin, bölgeye yapılacak konut ve işletmelerin faaliyete geçmesiyle birlikte on binlerce insana istihdam imkanı sağladığına işaret edildi.

Mesa Mesken ve Kantur-Akdaş iş ortaklığı, 405 milyon 275 bin liralık TOKİ payının yüzde 40`ını peşin, geri kalan bölümünü ise 5 yıl vadeli olarak ödeyecek.

:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam