:: HABER DETAY

En rahat koltuk
Şahin Tercüme Reklam

En rahat koltuk


Uçakların en rahat, en güvenilir, en konforlu koltuğu hangisidir? Bu koltuğu seçen rahat uçuyor? İşte bu soruların yanıtları...

Periyodik denilebilecek aralıklarla, uçaktaki hangi koltukların daha güvenli, konforlu, hesaplı ve tercihe değer oldukları gündeme geliyor. Bazen bir kaza sonrası, ‘Şu koltuklar daha güvenli’ şeklinde uçak içini kategorize eden haberler yayınlanıyor. Bazen de uçuş maliyetlerini daha aşağı çekmek isteyen havayolları, uçaktaki bazı koltukları daha yüksek fiyattan pazarlamak için geliştirdikleri teknikle koltuk ayrıcalığı konusunda yolcuları düşünceye sevk ediyor.

Peki hangi koltuklar ekstra ödemeye değer, hangi koltuklardan ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır? Uçtuğunuz mesafeye göre değişen bir rehber söz konusu. Havayollarının iyi olduğu yıllarda akıllı yolcular, check-in’ini erken yaptırıp acil çıkış kapısının yanındaki koltuğu kaparak oldukça fazla ayak yeri alabiliyordu. Ancak bunlar eskidendi. Havayolları, bu tip koltukların değerli olduğunu anladı. Artık artısı ve fazla alanı olan her koltuğun farklı ücreti var.

KOLTUK SEÇİMİNE ÖZEL SİTELER...

Birçok havayolu, kıtalararası uçuşlarda ekonomi sınıfında tercih edilen bir koltuğun ayırtılması için 60-90 TL arası ekstra ücret talep ediyor. Sırf bu tercih sebebiyle internette oldukça fazla ‘tık’lanan SeatGuru.com ve SeatExpert.com gibi siteler var. Bu sitelerde uçaktaki her koltuğun eksiklikleri ve faydalarıyla ilgili tonlarca kullanışlı bilgi var. Seyahat edeceğiniz uçağın veya havayolunun detaylarını girmeniz yeterli.

Hatta sadece ekonomi sınıfı için değil business ve first class uçanlar için bile işe yarar tavsiyeler bulabilir. Zira en iyi sınıflarda bile kötü koltuklarla karşılaşma ihtimali var. En çok ödeyen müşteri en çok tercih edilen koltuğu kapar. Uçuşunuzun rahat geçmesini istiyorsanız şunlara dikkat edin:

SON SIRADAN KAÇININ...

Uçaklardaki son sıra koltukların limitli arkaya yatma kabiliyeti vardır, bazen de hiç yoktur. Ayrıca tuvaletlere yakın olmaları da rahatsız edici olabilir.

GECE YARISI UÇUŞLARI...

Eğer gece yarısı uçuşu yapacaksanız, başınızı dinlendirmek için pencere kenarı bir koltuk tercih edin. Gece yarısındaki uçuşlarda tuvalete ya da galleylere çok yakın koltuklardan kaçının çünkü- gürültülü olabilir.

GENİŞ KOLTUK ALDATMASIN...

Acil çıkış koridorundaki ekstra geniş alana sahip koltuğa para ödediniz. Ancak sabit dirsekliklerin içinden çıkan uçuş içi eğlence ekranları yüzünden sıkışacağınızı unutmayın. Benzer durum bazı uçakların ön sıra koltukları için de geçerli.

BOŞ KOLTUK STRATEJİSİ...

Eğer çiftseniz ve yan yana üç koltuklu bir uçaktaysanız kenar koltukları seçin. Orta koltuk en rahatsız edici olanıdır. Ancak bu stratejiden faydalanmak istiyorsanız ayrı ayrı rezervasyon yaptırmanız gerekir.

YOL TUTMASI (MİDE BULANTISI)...

Yol tutmasını en aza indirmek için kokpite en yakın koltukları seçin. Uçak türbülansa girdiğinde arkası sağa sola sallanır bu da mide bulantısını tetikler. Uçağın ön tarafındaki koltuklarda daha az sarsılırsınız.

BÜTÜN KOLTUKLAR EŞİT DEĞİLDİR...

Çıkış dizileri ve perde yakınındaki koltuklar aynı değildir. Bazıları daha az ayak yeri sunar bazılarında da baş üstü dolap hiç yoktur.

BACAKLARINIZ MI ÜŞÜYOR?..

Her uçtuğunuzda bacaklarınız donuyor mu? Öyleyse acil durum koltuklarından kaçının. Çünkü bu koltukların civarındaki alan acil çıkış kapısına yakın olduğu için her zaman daha soğuktur.

:: Genel

AKOM’dan Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent...

Kaynak: AtakentHaber

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam