:: HABER DETAY

Banliyö Hatları Kapanıyor, Ek İETT Seferleri Geliyor ...
Şahin Tercüme Reklam

Banliyö Hatları Kapanıyor, Ek İETT Seferleri Geliyor ...


Şehirlerarası trenlerin seferden kalkmasının ardından önümüzdeki aylarda da Gebze-Söğütlüçeşme ile Halkalı-Kazlıçeşme arasındaki banliyö tren seferleri son bulacak. Her iki yakadaki banliyö hatları modernize edilirken, yaklaşık 150 bin yolcuyu İETT taşıyacak. 213 yeni otobüsü sisteme dahil eden İETT, her iki yakada 2`şer yeni hat oluşturacak.

Marmaray Projesi`nin 66 kilometrelik en uzun kısmını oluşturan Halkalı-Kazlıçeşme ve Gebze-Söğütlüçeşme arasındaki mevcut banliyö hatları modernize edilerek metro standardına yükseltilecek. Halkalı-Kazlıçeşme ve Gebze-Söğütlüçeşme banliyö hatlarını kullanan 150 bin vatandaş için ise özel otobüs seferleri düzenlenecek.

Banliyö hatlarının yenilenmesi amacıyla kapatılacak olması üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü, İETT, TCDD ve Kocaeli Belediyesi temsilcilerinden oluşan bir komisyon kuruldu. Komisyon, banliyö hatlarının kapatılması ile birlikte mevcut sistemi kullanan yolcuların taşınması konusunda bir dizi toplantı düzenledi. Banliyö hatlarında Anadolu yakasında 92 bin 300, Avrupa yakasında 64 bin 500 olmak üzere günde 156 bin 800 yolcu taşınıyor. Komisyon düzenlediği toplantılar sonucunda 150 bin yolcunun taşınması için Anadolu yakasında 2 ve Avrupa yakasında 2 olmak üzere banliyö hattı güzergâhında 4 yeni hat kurulmasına karar verdi. Banliyö güzergâhında yolcu taşınan mevcut 6 hatta da otobüs takviyesi yapılacak. İETT banliyö hattını kullanan yolcuların ulaşımı için 123`ü Anadolu yakasına ve 90`ı Avrupa yakasına olmak üzere 213 yeni otobüsü sisteme alacak.

:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam