:: HABER DETAY

Burası Kurtlar Vadisi....
Atakent Haber Reklam

Burası Kurtlar Vadisi....


Bu hafta yeni konularımıza geçmeden önce istanbuldan cihan isimli okurumun mailini paylaşmak istiyorum.

herkese merhaba ben istanbuldan cihan. benim size sorum şu şekilde olacak; selçuk bey, son zamanlarda bir çok dizi yapıldı. bunların çoğuda tutunamayıp kaldırıldı. gençlerimiz kurtlar vadisine özenip kendilerini polat, memati zannetip sokağa çıkıp adam öldürüyor. sizin bu dizi hakkındaki düşünceniz nedir, ve bu toplum nasıl düzelir? teşekkürler.

Sayın okurum;

KURTLAR VADİSİ izlediğim ama kendimi polat alemdar zannetmediğim dizidir. mematide sanmam kendimi... ama güllü erhana bi sempatim var, arkadaşlar da benzetirler!

şaka bir yana, eleştiri getirilirken herkes gaza gelip atıp tutuyor. şapkamızı önümüze koyup düşünelim. biz toplum olarak nasıl bir yerdeyiz ki; bir diziyle ahlakımız bozuluyor, bu diziden gaz alınarak adam öldürülüyor? 1-2 yıl önce de pokemon seyredip kendini camdan aşağı atan çocuk gündeme gelmiş, bu çizgi film yayından kaldırılmıştı(şimdi yine yayınlıyorlar).

peki şöyle birşey sorsam: biz küçükken yayınlanan voltran, lazerion vs... çok mu masumdu pokemonun yanında? bence hayır, ama hiçbirimiz kendimizi camdan atmadık. rambo serisini izleyerek büyüdük, ama hala elime bir silah alıp, afgan ordusuna saldırmadım. izlediğimiz türk filmelerinde tecavüzcü coşkun abimiz genç kızları lekeledi bol bol, ben çıkıp kimseyi ifal etmedim.

dizideki şiddet sahnelerinin aşırıya kaçtığını kabul ediyorum ama önemli bir noktayı atlıyoruz: aslında bu dizi gerçek hayattan etkileniyor, gerçek hayat bu diziden değil. bu diziden önce kimse kimseyi vurmadı mı türkiyede?

yani uzun lafın kısası, diziyi günah keçisi yapmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. eğitimsiz bir toplumda her zaman suça eğilim olacaktır, halledilmesi gereken eğitim problemidir. hatta eğitmenlerin eğitilmeye başlaması gerekir önce (çocuk esirgeme kurumu yurtlarından birinde bu dizi küçük çocuklara düzenli olarak izlettiriliyor mesela, tamam buna hep birlikte karşı çıkalım.).

şunu eklemek istiyorum; polat- doğu bey, polat-aslan arası geçen konuşmalar ülkenin en cesur olduğunu iddia eden tartışma programlarında bile geçmemiş, konsey tartışmasında yapılan analizler hiç bir köşe yazarı tarafından yapılmamış, deli hikmetin anlattıklarını hiçbir haber bülteni anlatmamıştır...

Sıradaki mailimizde ankaradan filiz isimli okurum göndermiş.

Merhaba ben filiz köşenizdeki yazıları her hafta okuyorum ve gerçektende çok başarılı olduğunuzu düşünmekteyim çoğu yazarın yazmadıklarını yazıyorsunuz.

soruma gelince; genelde gerek sinema gerekse dizilerde eski yüzleri pek göremez olduk. hep gündemde olan isimler şarkıcılar dizi çeviriyor. en son örnekte keremcem siz bu konuda ne diyeceksiniz..

Sayın okurum başta ilgin için teşekkür ederim Yanlız dediklerine katılmıyorum onlarda sanatçı branşları farklı belki bu konuda eğitim almadılar ama hepsinide başarılı buluyorum. en son ismini verdiğin KEREMCEMe gelince pop müziğinden farklı bir yere koymak gerekir diye düşünüyorum. dım-tıs-dım-tıs altyapılı müziklere sahip olmadığından, bu piyasada kendine yer edinmesi bana kalırsa biraz zor gibi gözüküyor.

keremcem popstar yarışmasında ahmet sanın karşısında olsaydı, ahmet san ona tek birşey söylerdi: mükemmeeel, yolun açık olsun keremcem harika bir ses, kaliteli, farklı ve son derece mutevazi yeni sarkıcı ve simdi de pelin betu ile bir filmde oynayacağı söyleniyor. şarkılarını da dinledim, gayet güzeller, lakin benim dikkatimi çeken oyunculuğu oldu.. sarp karakterinin olaylar karsındaki tepkileriyle sanki yıllardır oyunculuk yapıyormuş izlenimini veriyor. böyle devam ederse gelecekte de daha bircok projede başarılı işler yapacağına inanıyorum .

ayrica bence tipiyle yakışıklı , tvden izledigim reportajlarıyla tanıdıgım kadarıyla karakteriyle de efendi sıfatını hakediyor...yani bu işle hiçbir alakası yokken, hatta hemen hemen kimse tanımıyorken kim çıkarmış onu o diziye koymuş bilemiyorum ama çok başarılı buldum ben aşk oyununda.. zaten hiç bilmiyordum, haberim yoktu böyle birinden.. eğlenceli dizisi sayesinde tanıyıp çok sevdim kendisini..yolunun açık olmasınıda diliyorum.

HAFTAYA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYİLE HOŞÇAKALIN

:: Sinema

‘Once Upon A Time In Hollywood’ 23 Ağustos’ta Vizyonda!

Yönetmenlik koltuğunda Quentin Tarantino’nun oturduğu Bir Zamanlar Hollywoo...

Kaynak: Yusuf Doğangüneş - AtakentHaber

Captain Marvel’in Film Müziklerini Yapan Türk!

8 Mart’ta dünya ile aynı anda Türkiye’de de vizyona girecek olan Marvel Sin...

Kaynak: AtakentHaber

Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 91’incisi düzenlenen Akademi Ödülleri dağıtıldı. Los Angeles’taki Do...

Kaynak: AtakentHaber

Yeşil Rehber

30 Kasım Cuma günü vizyona girecek olan Yeşil Rehber’de, Mahershala Ali say...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam