:: HABER DETAY

Atakent`in trafik çilesi
Atakent Haber Reklam

Atakent`in trafik çilesi


Gün geçmiyor ki Atakent`te trafik kazaları ile karşılaşmayalım.

Atakent civarında her sabah işe giderken veya iş dönüşü trafik kazalarına şahit oluyorsunuzdur. Artık özümsedik sayılır. Çünkü sitelerimizin etrafındaki geniş yolları yarış pistine çevirmeye hevesli trafik canavarlarına hiçbir şey engel olamıyor.

Özellikle Avrupa Konutları 1`in yanında yer alan Gümrüğe giden yol veya Soyak Olympiakent`in aşağısında yer alan C kapısı önündeki yol tam birer ralli pisti olmaya namzet. Üstelik kamyon veya servis demeden son sürat giden trafik canavarları sitelerden çıkışı bekleyenlerin dakikalarca caddeye çıkışına fırsat tanımamakta. Çıkış yapmak isteyenlerse kazalarla karşı karşıya kalmaktalar. Trafik lambalarının yetersiz olduğu Atakent`te buna bir de ters yönde gitmeye çalışan akıllılar eklenince kazalar kaçınılmaz oluyor.

Atakent`in şehir planlamcılığından yoksun yolları her geçen gün artan nüfus karşısında çaresizlikleri oynuyor. Atakent`ten E5 veya TEM`e bile çıkabilmek için sürücüler yarım saat kaybetmeyi göze almalı. Marmaray Metrosunun son durağı olan Halkalı`dan Atakent`te uzatılmamamış olması ise tam bir fiyasko. Burada Küçükçekmece Belediyesi`ne çok iş düşüyor ancak onlarda anlaşılan o ki bütçe yetersizliğinden çaresiz durumda ve hafif raylı sistemle geçişi bile planlayamıyor.

Tüm bunları bi kenara bırakıp otobüsle gitmek en az risklisi mi diyorsunuz? Tamamen yanıldınız. Atakent otobüsleri siteler arasında bir o yana bir bu yana sekiz çizip aynı noktalardan defalarca geçmekte ve 15 dakikalık yolu bile 45 dakikada almakta. Bu gereksiz dolanma ise varacağı hedefe şansınız var ise minimum 1 saat 15 dakikada, pik saatlerde ise 1,5 veya 2 saatten aşağıya gidememenize neden oluyor.

Sonuç olarak Atakent`te acilen yolcuları E5 veya TEM`e en kısa sürede ulaştırabilecek trafik düzenlemelerinin yapılması gerekiyor:

İlk olarak Halkalı Stadı ve Atakent son durakları önündeki yolu TEM`e trafik ışık düzenlemelerini sağlıklı bir şekilde yaptıktan sonra bağlamak ancak TIR geçişlerini Kanuni Sultan Süleyman hastanesi yönünden izin vermek ve bu yoldan mümkün olduğunca uzak tutmak.

İkinci çözüm olarak Mahmutbey köprüsünün Atakent`in E5 ve TEM`e çıkışını durdurduğunu göz önüne alıp, bir an önce alternatif alt geçitle Atakent`in Basın Ekspres caddesine bağlanması gerekmektedir.

Üçüncü çözüm ise Atakent içerisinde ring sefer ile Marmaray Halkalı ve Mahmutbey Kirazlı metrolarına otobüsler koymak.

Tüm bunlar yapılsa bile artan Atakent nüfusunun ihtiyaçlarını karşılamayacaktır ancak bir nebze olsun rahatlatacaktır.

:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam