:: HABER DETAY

Basın Ekspres Çilesi
Atakent Haber Reklam

Basın Ekspres Çilesi


Sabahları Atakent`ten Basın Ekspres`e çıkabilmek Otobüs ile seyahat edenler için 45 dakika, kendi araçları ile seyahat edenler için ise 20-40 dakikayı bulmaya başladı.

Basın Ekspres yolu ise geçtiğimiz senelere nazaran durma noktasına gelen trafiği ile Atakent sakinlerini İstanbul`a (TEM ve E5`e) bağlayan en önemli arter olması sebebi ile tam anlamıyla çileden çıkarmış durumda.

Yarım saat ile kırkbeş dakika arasında duran trafikte adım adım ilerlenmekte. E5 ile TEM`e bağlanınca da çile devam etmekte.

Uzun zamandır konuşulan gişelerin ötelenmesi projesi İstanbul`a geliri en fazla getiren gişeler olması sebebi ile Mahmutbey gişelerini daha da kalıcı kılmış durumda. Gaziantep`te otoyolların ücretsiz olması ile birlikte trafikte %30 rahatlama olduğu gerçeğinden yola çıkarsak, aynı rahatlamanın İstanbul ve Atakent bölgesinde de sağlanabileceğini öngörebiliriz.

Trafiğin ana nedeni olarak artan araç sayısı ve Atakent çevresindeki konut sayılarındaki artışı sıralayabiliriz.

Habertürk gazetesi yazarlarından Ünsal Ereke`nin haberine göre ise bölgedeki konut gelişimine bakıldığında Ispartakule- Mahmutbey arasında günlük araç geçişi 127 binden yüzde 23’lük artışla 156 bine ulaştıği görülmekte. 200 konut ve üzerindeki konut projelerine yönelik yapılan araştırmaya göre İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarında planlı yerleşimin adresleri olarak gösterilen bölgelerde gelecek 2 yıl içerisinde 80 bin 272 konut hayata geçirileceği belirtilmekte.

Atakent bölgesine yeni yapılan konutlar:



konut sayıları için tıklayın

ÖİB’nin ihale şartnamesinde yer alan bilgiye göre 2011 yılında 58.5 milyon aracın geçtiği Kınalı-Mahmutbey Otoyolu’ndan elde edilen gelir 128.7 milyon lira düzeyinde. Aynı yıl Boğaziçi Köprüsü’nden elde edilen gelirin 114.9 milyon lira olduğu düşünüldüğünde Mahmutbey Gişeleri’nin köprüleri çoktan solladığı görülüyor.

Trafikteki bir başka etken ise Banliyö hattının 2 yıldır kapalı olması. Vatandaş doğal olarak kendi araçlarına yönlendiğinden trafikteki araç sayısı da artış göstermekte.

2015 sonlarına doğru açılması beklenen Marmaray hattının bölgede bir rahatlama yaratacağı aşikar.

Buna paralel olarak Atakent içerisinden Marmaray`a yapılacak ring otobüs seferleri ile de işe gidiş geliş sürelerinin de yarı yarıya azaltılabileceği umulmakta.

Marmaray açılmadan önce Atakent`in içerisinden geçip Basın Ekspres üzerinden Kirazlı`ya bağlanabilecek bir havaray projesi ile Atakent`in ulaşım ihtiyaçlarının büyük bir kısmı karşılanmış olacaktır.

Geriye kalan kısım ise gişelerin ötelenip, Basın Ekspres ve TEM`e yapılacak ayrı bağlantı çıkışları ile sağlanabilecektir.

Gümrüğün Hadımköy veya daha ilerisine taşınması durumunda ise Atakentliler Küçükçekmece üzerinden E5`e daha rahat bağlanabilecek ve Halkalı Sefaköy güzergahını da daha etkin bir şekilde kullanabilecektir.

Tüm bunlardan önce Atakent içerisindeki hatalı kavşak ve ışıklandırma sorunlarının çözülmesi ve ana arterlere çok hızlı bir şekilde bağlanabilinmesi sağlanmalıdır.

Ayrıca otobüslerin sefer sayılarının arttırılarak dolaştığı mesafeler gerekirse bir kaç farklı hatta bölünerek toplu taşımada geçen süre yarı yarıya azaltılabilinir.

2015 yılına bu sorunları aşmış olarak girmek dileğiyle....

:: Atakent

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

29 Ekim’de Bazı Metrolar Ücretsiz Olacak

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyl...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam