:: HABER DETAY

Engin Gürkey ile Müziğin Binbir Dili
Atakent Haber Reklam

Engin Gürkey ile Müziğin Binbir Dili


Engin Gürkey ile Müziğin Binbir Dili programının ilki 26 Kasım 2014 tarihinde Halkalı Kültür Merkezinde yapıldı. Programa konuk olarak Derya ve Dilek Türkan davetliydiler ve dinleyicilere muhteşem bir konser vererek deyim yerindeyse kulaklarımızın pasını sildiler.

Derya Türkan İstanbul Kemençesiyle ve Dilek Türkan da kadife sesiyle müzik ziyafetine sözlerini Necdet Rüştü Efe Tara`nın yazdığı, Necip Celal Andel tarafından bestelenen ilk Türk tangosu olan (Tango Turco) ´Mazi Kalbimde Bir Yaradır´ isimli eser ile başladı.

Bu eser 1928 yılında bestelendikten sonra, ilk yorumu 1932`de dönemin ünlü seslerinden Seyyan Hanım tarafından plağa okunmuş ve o zamandan beri çok sevilen tangolar arasındaki yerini korumuştur.

Sonrasında Programın Yapımcısı Perküsyonist ve Öğretim Görevlisi Engin Gürkey ile konukları Derya Türkan ve eşi Dilek Türkan arasında geçen sohbette çocuk yaşta iyi bir dinleyici olmanın önemi ve insanoğlunda doğuştan var olan yeteneklerin altı yedi yaşına kadar geliştirilmez ise körelebileceği üzerine hoş bir sohbet yapıldı. Ayrıca Dilek Türkan yeni bir albüm çıkartmak üzere olduğunun müjdesini verdi ve birbirinden değerli grup elemanlarının bu albüme olan katkısı ve müziğin hayatlarındaki yeri konusunda çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Engin Gürkey`in düzenlediği program Dilek Türkan`ın seslendirdiği ´Fikrimin İnce Gülü´, ´Böyle Bir Kara Sevda´, ´Aşk Mevsimi´, ´Bir Çapkına Yangınım´, ´Kadıköylü´, ´Sarı Yapıncak´, ´Kırklar Dağı`nın Düzü (Suzan Suzi) Türküsü´ gibi bir birinden güzel birçok eserlerle devam etti.

Engin Gürkey kimdir?

Perküsyon (vurmalı çalgı) ustası ve eğitmeni Engin Gürkey 1967 yılında İstanbul`da doğdu. Müzik eğitimine 1976 yılında, İstanbul Belediye Konservatuvarı vurmalı çalgılar bölümünde Yücel Berrak ile başladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı`ndan 1992 yılında mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi`nde öğretim elemanı olarak görev aldı. İ.Ü.D.K vurmalı çalgılar bölümünde Yüksek Lisans eğitimini 1994 yılında tamamladı. Gürkey Perküsyon Atölyesi`ni 2000 yılında başlattı. Atölye, Engin Gürkey Perküsyon Topluluğu ve Engin Gürkey Ensemble ile birçok konser ve festivale katıldı. 1992 yılında İstanbul Vurmalı Çalgılar Topluluğu, 2006 yılında Türkiye`nin ilk ve tek kadın perküsyon topluluğu olan Zilli, yeni projesi Nabız`ı 2008 yılında kurdu. Türkiye`de ilk defa İstanbul Mehmet zilleri tarafından 2003 yılında üretilip kendi adı verilen P-FX Hand and Stick zillerinin tasarımını yaptı. Klasik vurmalı çalgılar, Türk, Latin Amerika ve Afrika vurmalı çalgılarını kullanıyor.

Küçükçekmece Belediyesinin katkılarıyla kurulan Atakent Müzik Akademisinde 7`den 70`e ücretsiz olarak verdiği perküsyon eğitimi ile vurmalı çalgıların müziğin kalbi olduğunu ve kendimizi bu kalbin ritimlerine uydurduğumuzda hayatlarımızın daha düzenli ve yaşanılabilir bir hale getireceğini ve zamanlamanın spordan, uykuya, sağlıktan iş hayatına hayatımızın her anında önemli bir yeri olduğundan hareketle herkesin perküsyon öğrenebileceğini ve müziğe bu noktadan bir giriş yapabileceğini düzenlediği eğitimlerde öğrencilerine aşılıyor.

:: Müzik

AKSM Konser:  Necdet Kaya

24 Nisan Salı günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Necdet K...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Ayşe Sağyaşar

12 Nisan Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Ayşe ...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Umut Akyürek

15 Mart Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Umut ...

Kaynak: AtakentHaber

Müzik Akademisi - Söyleşi

Müzik Akademisi’nde 25 Şubat Pazar günü Saat 16:00’da Doç. Dr. Okan Murat Ö...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam