:: HABER DETAY

54. Uluslararası Antalya Film Festivali
Şahin Tercüme Reklam

54. Uluslararası Antalya Film Festivali


Öncelikli hedefi; Türk sinemasını dünyaya tanıtmak, daha da güçlendirmek ve halkın festival ile bütünleşmesini sağlamak olan 54. Uluslararası Antalya Film Festivali`nde bu yıl yıldız yağmuru yaşanacak. Sinemanın kalbinin attığı festival, Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen geleneksel kortejinde, Türk sinemasının ve televizyon dünyasının birbirinden ünlü yıldızlarını Antalyalılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

100’e yakın yıldızın Antalya halkıyla buluşacağı geleneksel kortej Antalya Cam Piramit’te başlayacak ve Fevzi Çakmak Caddesi’nde son bulacak olan 5.7 km’lik kortejde, 20 klasik otomobil, 2 kortej tırı, 2 gezi otobüsü ve 4 adet festival temalı özel tasarımlı araç yer alacak.

21 Ekim’de gerçekleşecek olan kortej 2 saat süresince bando takımı, DJ performansı ve ünlü film karakterlerinin maskotlarıyla Antalya’da festival havası estirecek.

Bu yıl 21-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival kapsamında Akademi ödülü, SAG, ve BAFTA Ödülü sahibi, Altın Küre, Tony ve Emmy ödülü adayı Christopher Walken, Katil Doğanlar ile akıllara kazınan, dünyaca ünlü “Juliette and the Licks” grubunun solisti Juliette Lewis, 70`lerde başlayan kariyerine, 80’lerde gençlerin idolü olarak devam eden Akademi ve SAG ödüllü Amerikalı aktör, yönetmen ve senarist Matt Dillon, kariyerine çocuk model olarak başlayan Lindsay Lohan ve Oscar’a aday gösterilen Altın Küre Ödülü sahibi Gérard Depardieu gibi pek çok isim Türkiye`de olacak.

Aida Begic’in tamamı Türkiye’de çekilen Türkiye-Bosna ortak yapımı Never Leave Me filmi ile açılışını yapacak olan seçki, Dorota Kobiela ve Hugh Welchman’ın Loving Vincent filmiyle kapanacak.

:: Sinema

‘Once Upon A Time In Hollywood’ 23 Ağustos’ta Vizyonda!

Yönetmenlik koltuğunda Quentin Tarantino’nun oturduğu Bir Zamanlar Hollywoo...

Kaynak: Yusuf Doğangüneş - AtakentHaber

Captain Marvel’in Film Müziklerini Yapan Türk!

8 Mart’ta dünya ile aynı anda Türkiye’de de vizyona girecek olan Marvel Sin...

Kaynak: AtakentHaber

Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 91’incisi düzenlenen Akademi Ödülleri dağıtıldı. Los Angeles’taki Do...

Kaynak: AtakentHaber

Yeşil Rehber

30 Kasım Cuma günü vizyona girecek olan Yeşil Rehber’de, Mahershala Ali say...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam