:: HABER DETAY

Türk-Alman İş Birliğiyle Muhteşem Konser
Atakent Haber Reklam

Türk-Alman İş Birliğiyle Muhteşem Konser


Türkiye ve Almanya’dan gençlerin müzikle köprüler kurup kaynaştığı Mülldrum Company Projesinin ilk ayağı Almanya’nın Essen şehrinde verilen muhteşem bir konserle gerçekleşti.

Projeye Atakent Müzik Akademisi’nde uzun yıllardır Ritimce adını verdiği tekniğini kullanarak vermiş olduğu eğitimlerle 7’den 70’e tüm Atakentlilere perküsyonu sevdiren ve aynı zamanda Atakent Ritm Orkestrası ve Atakent Ritm Koro Orkestrası yönetmeni olan ünlü perküsyonist Engin Gürkey ve genç yaşta Türkiye’yi çeşitli ülkelerde düzenlenen yarışmalarda başarıyla temsil eden Engin Gürkey’in ödüllü perküsyon solisti kızı Beste Gürkey ve Engin Gürkey’in diğer öğrencileri Alman öğrencilerle birlikte katıldı.



Türk ve Alman öğrencilerin yanı sıra Tuba Tuncak, Turgay Tahtabaş, Ömer Bektaş ve Ria Griep de projeye katkı sağladılar.

Projenin Almanya ayağında Essen Belediye binasında gerçekleştirilen konsere dinleyici olarak Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen, Federal Milletvekili Dirk Heidenblut, Türkiye’nin Essen Konsolosu Ahmet Davaz da katıldı.

Çevre dostu bir Türk-Alman Gençlik Projesi olan, 13-19 Kasım 2017 tarihleri arasında Essen şehrinde gerçekleşen ve Zukunft Bildungswerk’in hamiliğini üstlendiği Mülldrum Company adlı bu anlamlı uluslararası gençlik değişim projesinin sloganının ’’Daha iyi ortak bir gelecek için eskilerden yenilikler yaratmak!’’ olarak belirlendiği belirtildi.

Proje yöneticiliğini Tuba Tunçak’ın üstlendiği Mülldrum Company kapsamında Türkiye ve Almanya’dan 25’i aşkın genç bir araya getirildi.

Projenin, GENÇLİK KÖPRÜSÜ TÜRKİYE-ALMANYA’nın „Strengthening Bridges: Youth Exchange between Turkey and Germany“ proje dizisine dahil olduğunu ve Almanya Dışişleri bakanlığı kaynakları ile finanse edilmekte olduğunu belirten Tuba Tunçak “Bu destek için kendilerine içten teşekkürlerimizi sunarız. Proje haftası boyunca ünlü perküsyoncu Engin Gürkey’in İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Gürkey Perküsyon Atölyesi’nden öğrencileri, Essen’de Ria Griep ve Ömer Bektaş’ın Frida-Levy-Gesamtschule’deki müzik sınıfı ile buluştu, ekip atık malzemelerden vurmalı çalgılar yaparak ortak bir sahne programı hazırladı ve Katakomben Tiyatrosu’nda müzikal sahneye konuldu” dedi ve tüm katılımcı ve dinleyicilere teşekkür etti.

:: Müzik

AKSM Konser:  Necdet Kaya

24 Nisan Salı günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Necdet K...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Ayşe Sağyaşar

12 Nisan Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Ayşe ...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Umut Akyürek

15 Mart Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Umut ...

Kaynak: AtakentHaber

Müzik Akademisi - Söyleşi

Müzik Akademisi’nde 25 Şubat Pazar günü Saat 16:00’da Doç. Dr. Okan Murat Ö...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam