:: HABER DETAY

Halkalı-Sirkeci Banliyö Hattında Son Durum
Atakent Haber Reklam

Halkalı-Sirkeci Banliyö Hattında Son Durum


İstanbul Ankara yüksek hızlı tren hattına entegre edilmesi için kapatılan, Halkalı-Sirkeci arasında devam eden banliyö tren hattındaki çalışmalar hızla devam ediyor.

Sirkeci-Halkalı ve Söğütlüçeşme- Gebze arasındaki banliyö hatları, İstanbul Ankara arası Yüksek hızlı tren projesine entegrasyon için yıllardır kapatılmıştı.
Marmaray`ın yapılması ile Ankara`dan İstanbul Pendik`e kadar gelen tren yolu Marmaray entegrasyonu sayesinde Halkalı`ya kadar uzatılması hedefleniyor.

Uzun süren inşaat süreci, projenin ilerlemesine büyük engel oldu. İstanbul Halkalı`dan Ankara`ya Yüksek Hızlı Tren ile ulaşım imkanı sağlayacak proje kapsamında kapatılan Halkalı-Sirkeci arası hizmet veren banliyö tren hattında çalışmalar hızla sürdürülüyor.

2018 yılında banliyö tren hattının açılmasını bekleyen vatandaşlar bir an önce projenin faaliyete geçmesini istiyor. Kimi vatandaşlar çevre esnafının mağdur olduğunu dile getirirken kimileri de yapıldıktan sona büyük bir ulaşım imkanı olacağını belirtti.

İSTANBUL BANLİYÖ TREN HATTI SONA YAKLAŞTI

Haydarpaşa-Pendik arasında bulunan 29 Mayıs 1969 yılından bu yana hizmet veren tren hattı 19 Haziran 2013 tarihinde yapılan son seferin ardından kapatılmıştı.

Ayrılıkçeşme-Gebze ve Kazlıçeşme-Halkalı arasında toplam 45 kilometrelik banliyö ve tren hatları tamamlandı. Böylece; Gebze`den Halkalı`ya 105 dakikada, Bakırköy`den Bostancı`ya 37 dakikada seyahat edilebilecek.

RAYLARIN DÖŞEMESİNE DEVAM EDİLİYOR

Hizmete açılan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesiyle entegre olarak çalışması planlanan hattaki yenilenme çalışmaları nedeniyle, raylar sökülmüş, pek çoğu tarihi eser statüsünde bulunan istasyonlarının da yenilenmesine karar verilmişti.

Şu anda yeni İstasyonların yapım ve rayların döşenme işlemleri yapılıyor. Çalışmaların devam ettiği İstanbul banliyö tren hattında daha sonra elektromekanik işler ve iç dekorasyonlarının yapımı aşamasına geçilecek.

İstanbul banliyö tren hattı ile Gebze`den Halkalı`ya 105 dakikada, Bakırköy`den Bostancı`ya 37 dakikada seyahat edilebilecek.

İSTANBUL BANLİYÖ NE ZAMAN AÇILACAK?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından projenin hizmete açılış tarihinin 29 Ekim 2018 olduğu öğrenildi.

:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam