:: HABER DETAY

Zumba Nedir, Faydaları Nelerdir?
Atakent Haber Reklam

Zumba Nedir, Faydaları Nelerdir?


Zumba dansının hikayesi 1990’lı yıllara dayanmaktadır. Kolombiyalı dansçı Beto Perez tarafından keşfedilmiştir. Kelime anlamı ise hızlı hareket etmektir. Zumba içerisinde latin dansları eşliğinde yapılan salsa, hip- hop, mambo, samba ve oryantel gibi farklı dansları barındıran bir fitness programıdır.

Bugün 45 ülkede 4 milyon kişi tarafından bu dansın gerçekleştirilmektedir. İnsanların hızlı bir şekilde kilo vermesine yardımcı olan bu spor, eğlenceli figürleriyle de ayrı bir avantaj sunmaktadır.



Zumba Nasıl Yapılır?
Zumba dansının temel amacı, kendinizi müziğin ritmine kaptırıp zayıflamaktır. Tabi bu amaca ulaşmanızı sağlayan figür ve adımlar zumba kursları sayesinde öğrenilmekte ve eğlenceli bir şekilde uygulanmaktadır. Latin müzikleri ve adımları bu dansın temel öğesini oluşturmaktadır. Düzenli antrenmanlar sayesinde de diri ve fit bir vücuda sahip olmanız mümkündür.

Zumba, tek kişilik bir faaliyet değildir. 5li ve 10arlı gruplar halinde yapılan bu spor, müzik eşliğinde oldukça keyif verici bir hale gelmektedir. İlk başta basit hareketle başlayan program, müzikle uyumlu bir şekilde yapılmaktadır.

Müziğin melodisiyle uyuşan hareketler aynı zamanda yüksek efor sarf etmenizi de sağlar. Zumbanın dünya çapında kısa bir sürede tanınması da her türlü dansları içerisinde barındırıp, grup halinde hareket edilmesidir. Eğlencenin yanında yüksek efor harcadığınız için fazla kalori yakmanızı da yardımcı olur.

Zumba, her yaştan insanın katılabileceği bir programdır. Müzikle sporun birleştiği bu programın amacı vücudu sıkılaştırmak, eğlenceyi sağlamak, esneklik kazanmak ve kondisyonu artırmaktır.

Stresi atmanızda da sizlere oldukça yardımcı olan Zumba, grup danslarla hem sosyalleşmenizi sağlar hem de endişelerinizden sizleri kurtarır.

Zumba, stresin yanında fazla kilonuzdan kurtulmaya da yardımcı olur. Bir zumba programında ortalama 600- 100 kalori yakarsınız. Programı düzenli bir şekilde yaparsanız fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Kalp ritminizi düzenleyen Zumba, aynı zamanda kas hacminizi de güçlendirir. Kemiklerinizi de kuvvetlendiren bu program sağlıklı ve güçlü olmanızı sağlar.

Hareketli bir dans olduğu için cildinizin nefes alabileceği ve teri emen kıyafetler tercih etmeniz çok önemlidir. Çok sayıda öğrenci ile birlikte aynı alanda olacağınız için salon kolayca ısınabilir ve bu nedenle birkaç kat tişört giymeniz yararınıza olacaktır. Sonrasında bunları çıkarabilirsiniz. Ayrıca zumbanın en önemli aksesuarı şüphesiz spor ayakkabılardır. Zıplayıp ve hoplayacağınız için ayaklarınızın rahat etmesi çok önemlidir.

Türkiye’de Zumba alanında eğitim veren eğitmen sayısı her geçen gün artmaktadır. Size en yakın ve faydalı kursu seçerek iyi bir eğitim alabilirsiniz.

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam