:: HABER DETAY

Muhteşem `Salda Gölü`
Şahin Tercüme Reklam

Muhteşem `Salda Gölü`


Türkiye’nin Maldivleri Salda Gölü, inanılmaz güzellikte turkuaz renkli suyu ve bembeyaz kumsalı ile görsel bir şölen.

Salda Gölü, Burdur ili Yeşilova ilçesi sınırları içerisindedir. Yeşilova’ya 5 km, Burdur’a 56 km, Denizli’ye 96 km, Antalya’ya 159 km mesafededir.

Türkiye’nin en derin ve en temiz gölü özelliğini taşıyan Salda Gölü, yolların sapasında kaldığından gerektiği ilgiyi üzerinde toplayamamıştır. Burdur-Denizli-Antalya şehirlerinin tam ortasında bulunan Salda Gölü, şehirler arası ana yolların üzerinde bulunmadığından, şehirler arası seyahatlerde otobüs firmaları bu yolları tercih etmemektedir. Ancak özel araçlarla bu yolu kullananlar bu eşsiz doğa güzelliğini görebilme imkanına sahip olmaktadırlar.

Salda Gölü’nün mavi ile yeşilin içiçe geçtiği harika bir doğası var. Burada yüzmek şu dünyada “iyi ki yapmışım” diyeceğiniz şeylerden biri. Gölün kıyısına gelince güzelliği sizi büyülüyor. Salda Türkiye’nin en derin, dünyanın üçüncü derin gölü. Ve Mars gezegeni özelliği taşıyan dünyadaki iki yerden biri.

Doğal sit alanı olduğu için koruma altında. Bu nedenle en güzel plajı olan Maldiv’ler sahilinde bile doğru düzgün hizmet verecek bir tesis yok. Sadece günü birlik bir gezi ya da iki-üç günlük kamp yapmak için gidebileceğiniz bir yer.

Salda Gölü’ne, özellikle Antalya, Marmaris, Bodrum, Isparta, Denizli civarındaki yerlere tatile gittiğinizde bir günü ayırıp gitmek çok mantıklı ya da uçakla Isparta’ya gelip araba kiralayarak gitmek mümkün. Çünkü göle giden toplu taşıma aracı ya da şehirler arası otobüs yok.



:: Gezi

Pamukkale’nin Antik Havuzunda Kaplıca Keyfi

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti’nd...

Kaynak: AtakentHaber

Kapadokya Gezi Rehberi

Nevşehir’in bir bölgesi olan Kapadokya, doğa ve tarihin dünyada en güzel bü...

Kaynak: AtakentHaber

İstanbul’un Arka Bahçesi

Dört bir yanı göz alabildiğine ormanlarla çevrili olan Sapanca, büyüleyen b...

Kaynak: AtakentHaber

Uzungöl kışın daha bir güzel

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı bir yandan hayatı olums...

Kaynak: Hasan Demir

SiparisYolda.com Reklam