:: HABER DETAY

3. Havalimanına 42 Km’lik Bagaj Sistemi
Şahin Tercüme Reklam

3. Havalimanına 42 Km’lik Bagaj Sistemi


3. Havalimanına yapılan otomatik bagaj sisteminin Topkapı -Pendik arası mesafeye denk gelen 42 kilometre uzunluğa sahip olduğu ve sistem sayesinde saatte 30 bin bagaj işleminin otomatik olarak yapılabilineceği öğrenildi.

İlk etabının 2018 yılı sonunda açılması beklenen İstanbul Arnavutköy’de yapımı süren yeni havalimanında inşaat çalışmaları son süratle devam ederken, yeni havalimanında kullanılacak teknolojik sistemler de birer ikişer kurulmaya devam ediyor. Yolcuların bagaj bekleme sürelerini azaltacak ve 24 ayda üretimi tamamlanan bagaj sistemi dünyada montajı bu hızda tamamlanan ilk sistem olma özelliğine sahip.

3. Havalimanının bagaj sistemine ilişkin açıklama yapan İGA Havalimanları İnşaatı CEO’su Yusuf Akçayoğlu, bagaj sisteminin havalimanlarında kritik yeri olduğunu söyledi. Bagaj sisteminin ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Akçayoğlu, `Gerçekten çok önemli bir gün. Havalimanı terminalindeki en önemli disiplin bagaj taşıma disiplinidir. Bir havalimanını diğerlerinden ayıran en önemli şey bagaj taşıma sistemidir. Bagaj yolcu için vazgeçilmez. Yolcu koltuğuna rahat bir şekilde oturduğunda valizin de uçağın altında olmasını bekler. İndiğinde ise valizini zamanında, doğru bir şekilde teslim almayı ister. Buradaki sistem akıllı, böyle bir sistemin bu kadar hızlı ve bu büyüklükte yapıldığı dünyada ilk proje olması açısından bizim için gurur kaynağıdır. Avrupa’da ve Türkiye’de olabilecek en güvenilir bagaj sistemi şu an burada yapıldı” dedi.

:: Genel

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

Beklenen Asgari Ücret Zammı Belli Oldu

Milyonlarca çalışanın nefeslerini tutup beklediği 2024 yılı asgari ücret za...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam