:: HABER DETAY

Dökülen Yapraklar
Atakent Haber Reklam

Dökülen Yapraklar


merhaba sinemaseverler

Bu hafta isterdimki sinemadan vizyondaki filmlerden bahsedeyim ama sizlere 14.07.2004 yılında tatilini geçirdiği çanakkale de fazla gürültü yapıyorlar diye uyardığı yazlık komşusu tarafından tabanca ile vurularak öldürülen tiyatro oyuncusu İSMAİL HAKKI SUNAT ve geçtiğimiz günlerde çok sarsıcı bir şekilde kaybettiğimiz muhteşem ses, başarılı tiyatrocu MÜMTAZ SEVİNÇ.

Bu iki üstadımızda sanatçıydı ve aynı kaderi paylaştılar İsmail hakkı sunat genç yaşında öfkesinin kurbanı olmuş insanlardan sadece biri.zannediyorum ki, kendisinin de beklemedigi bir anda ve sekilde ölüm uğradı ona evet belki kuru sıkı tabancasını çıkarmakla hata etti ve karşısındaki insanımsı da kendini korumak için ateş etti. ama bu nasıl bir kendini korumak için silah çekiştir ki bilmem kaç kez kurşun sıkılmıştır ve bir insanın hayatı sona ermiştir?!bu vahşi cinayet aklıma geldikçe içimden birşeyler kopuyor, lanet ediyorum. bir canını almanın, bir aileyi parçalamanın, bir çocuğu babasız, bir kadını yarım bırakmanın bedeli 9 ay mıdır ? adalet bu mudur ? buysa gözü kör müdür ? Ve kendini bilmez birinin kendisini bıçaklamasıyla seyircilerinden ayrıldığı tiyatrocu Mümtaz sevinç yıllardır filmlerde, televizyonlarda aşina olduğumuz ve sevdiğimiz seslerden biriydi. şahsen benim için sesi yüzünden daha şöhretli bir insandı. sabah sabah öldüğünü öğrenmek gerçekten üzücü oldu benim için .

öte yandan düşünüyorumda insanlar nasıl bir ruh haline geldi artık ki birlikte yaşadığı insanla tartıştığında bıçağı alıp onu öldürecek kadar sapıtabiliyor. sonuçta bu insanla aynı evi aynı yatağı paylaşıyorsun bir zaman..sonra bir tartışma ve al bıçağı öldür. üstelik bunlar eğitimli insanlar, iyi kötü okumuş vs..böyle insanlar hayvani içgüdülerine gem vuramıyorlarsa yoldaki kapkaççıya veya dağdaki eşkıyaya boşuna kızıyoruz biz.bu haber ilk sayfadan verilir,akşam televizyonlarda haberlerde seyrederiz,katil 8 ay sonra çıkar,mumtaz sevinç bu hayata kadar sığdırabildiği başarı ve guzelliklerle sanat sever bir kaç insanın yüreğinde kalır sadece hepsi bu.... yine degeri hayattayken anlaşılamayan insanlar sıralamasına öldükten sonra yer edecek mümtaz insan olarak kalıcaktır bir insanın üzülerek söylüyorum belki de bir kadının -daha çok içine girebileceği vahşet duygusunu en yakınımızdan bize hissettirmiş sanırım eski olmasını istediği sevgilisi tarafından derin uykusunda sırtından bıçaklanarak!! öldürüldü.

Son olarak diyeceğim ise;

kimileri isleri geregi bi cok kotu haberi herkesten once duyar.. ama isimler tanidik, aileden diildir genelde. tanimadik insanlari ceker kameralar, bilinmedik insanlarin sonunu okursunuz gazetelerde.. ama birgun siz de bu rutinin icinde yasadiginizi, yer aldiginizi anlarsiniz.. ajanstan gecen yaziyi okudugunuzda elinizdeki kahve bardagi yere duser, dona kalirsiniz.. naapicaginizi sasirir, telefona sarilirsiniz.. telefon calarken icinizden konusmaya hangi kelime ile baslayacaginizi dusunursunuz.. bulamazsiniz.. tum kelimeler aklinizdan silinmistir. konusamazsiniz..

gazetelerde bööle bi olumle surmanset olacagi hic birimizin aklina gelemezdi herhalde. keske ailesini bu sekilde yalniz birakip gitmeseydi. rahat uyu İsmail ve Mümtaz abi..

Sevgili sinemaseverler işte 2 üstadımız temelli kaçtı gitti avucumuzdan. büyük usta cahit sıtkı’nın yazdığı gibi...

öldü, ne rüzgarlar girdi içeri,
ne bir kuş havalandı pencereden.
öldü, kimse görmedi melekleri,
sorma, nasıl habersiz gitti giden.

bir uzun sefere çıktı diyorlar,
gemiyi gören var mı, hani deniz?
sen gittin, soframız oldu tarumar.
doğan günü yadırgıyor halimiz.


:: Sinema

‘Once Upon A Time In Hollywood’ 23 Ağustos’ta Vizyonda!

Yönetmenlik koltuğunda Quentin Tarantino’nun oturduğu Bir Zamanlar Hollywoo...

Kaynak: Yusuf Doğangüneş - AtakentHaber

Captain Marvel’in Film Müziklerini Yapan Türk!

8 Mart’ta dünya ile aynı anda Türkiye’de de vizyona girecek olan Marvel Sin...

Kaynak: AtakentHaber

Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 91’incisi düzenlenen Akademi Ödülleri dağıtıldı. Los Angeles’taki Do...

Kaynak: AtakentHaber

Yeşil Rehber

30 Kasım Cuma günü vizyona girecek olan Yeşil Rehber’de, Mahershala Ali say...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam