:: HABER DETAY

İstanbul’un Arka Bahçesi
Atakent Haber Reklam

İstanbul’un Arka Bahçesi


Dört bir yanı göz alabildiğine ormanlarla çevrili olan Sapanca, büyüleyen bir güzelliği gözler önüne sürüyor. Hafta sonları kısa bir tatil yapmak istiyorsanız biçilmiş kaftan adeta bu cennet köşe. Her mevsim bambaşka güzelliklere ev sahiplik eder. Bir giden müptelası olur bu cennetin.

Bölgenin rengine renk, güzelliğine güzellik katan Kırkpınar ve Kurtköy Sapanca’nın meyve bahçesi olarak da biliniyor. Göl suyunun berraklığı, kıyısındaki bitki çeşitliliği şahane bir renk cümbüşü yaratıyor. Şehrin karmaşasını geride bırakmak, doğanın kucağında kuş sesleri eşliğinde öğle uykusuna dalmak, temiz havadan sersemlemek, ağaçların gölgelediği yollarda uzun bir bisiklet gezisi yapmak ve göl kıyısındaki restoranlardan birinde oturup leziz alabalıklardan yemek istiyorsanız Sapanca tam da aradığınız adres. Yeşil, huzur, sessizlik vaad eden bu güzeller güzeli ilçe sıfırlanıp, yenilenmenizi sağlayacak.

Sapanca’da Gezilecek Yerler

Sapanca Gölü:
Marmara Bölgesi’nin çarpıcı güzelliklerinden biridir Sapanca Gölü. Uzunluğu 16 kilometredir. Yemyeşil bir doğa harikası olan bu göl kaynağını dağlardan gelen kar suyundan almaktadır. Gölde alabalık türleri yoğundur. Kıyısında piknik yapmak, hamakta uyumak, kitap okumak ve kuş seslerini dinlemek istiyorsanız Sapanca Gölü tüm bu güzellikleri önünüze sermeye hazır.

Maşukiye:
Sakarya Sapanca’nın en göz alıcı beldelerinden biri olan Maşukiye’nin ismi ‘aşık’ anlamına gelen maşuktan gelir. Ağaçların göğe kadar uzandığı, rengarenk kır çiçeklerin çayırı çimeni kapladığı, tertemiz havanın tüm hücrelerinizi ele aldığı bir yerdir burası. Buraya geldiyseniz mutlaka ama mutlaka ‘Kirazlı Yayla’ya çıkmalısınız. Sadece manzara izlemek için bile gelinebilir buraya çünkü tüm Sapanca’yı kuş bakışı izleyen bir manzarası vardır. Doğanın en güzel renklerine ev sahipliği yapan Maşukiye’de tüm sokak isimleri çiçek isimlerinden oluşmaktadır. Birçok caddeye papatya, oya ağacı sokak, küpe çiçeği, menekşe caddesi gibi sevimli isimler verilmiştir.

İstanbuldere:
Ağaçlar içinde yemyeşil bir yerdir İstanbuldere. Dere kenarında, kuş seslerinin ruhunuzu yıkadığı, temiz havanın tüm hücrelerinizi ele geçirdiği harikulade bir köşe burası. Sapanca’ya 10 kilometre uzaklıktadır ve bölgedeki görülmesi gereken yerlerin başında gelir.

Bizans Devri Lahit ve Mezar Taşları:
Bizans döneminden günümüze kadar gelen lahitler, Sapanca hükümet konağı önünde yer alır. 2 tanesi 1976 yılında İlmiye Köyü’nde, diğer ikisi 1987 yılında Tem Otoyolu’nun yapım çalışmaları sırasında bulunmuştur.

Vecihi Kapısı:
Net bir bilgi olamamakla birlikte Mimar Sinan tarafından yaptırıldığı düşünülür Vecihi Kapısı’nın. Tam bulunduğu alandan İpek Yolu’nun geçtiği rivayet edilir. Birkaç kez onarım gördüğü için günümüzde sadece ana gövdesi tarihi eser niteliğinde bulunur.

Sapanca Yaylaları:
Sapanca’nın güzellikleri saymakla bitmez ama özellikle oksijen deposu yaylalarını mutlaka görmek için zaman yaratın. Karagöl Keremali, Çiçekli, Dikmen, Çiğdem ve Sultanpınar yaylaları en dikkat çekenler arasında gelir.

Sapanca’da Yapılacak Şeyler

Paintball: Yemyeşil parkurları ve İstanbul’a yakınlığı ile dikkat çeken Sapanca’da eğlence dolu aktivitelerden biri de paintball’dur. Bu aktiviteye bireysel olarak ya da arkadaşlarınızla grup halinde katılabilirsiniz .

Su Sporları:
Sapanca Gölü, gezginlere su sporları için uygun seçenekler sunar. Son yıllarda popüler olan sporlar arasında; rüzgar sörfü, wakeboard, su kayağı ve kneeboard gelir.

Doğa Yürüyüşü:
Ülkemizin en popüler yürüyüş parkurları Sapanca ve çevresinde yer alır. Yeşilin binbir tonunu görebileceğiniz bölgede dağlardan göle doğru akan birçok dere yer alır. Özellikle derelere paralel olmuş eski dere yatakları yürüyüş parkurlarını oluşturur.

Sapanca’da Ne Yenir? Ne içilir?

Sapanca demek, alabalık demektir. Zaten bölgenin adı da ‘Alabalık Vadisi’dir. Merkezde ve Maşukiye taraflarında neredeyse her restoranda enfes bir balık ziyafeti çekebilirsiniz. Kiremitte alabalık yemeden dönerseniz ise Sapanca’ya gitmiş sayılmazsınız. Ayrıca Maşukiye’de güveçte alabalık ve güveçte kaşar, mantar çok ünlüdür.

:: Gezi

Pamukkale’nin Antik Havuzunda Kaplıca Keyfi

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti’nd...

Kaynak: AtakentHaber

Kapadokya Gezi Rehberi

Nevşehir’in bir bölgesi olan Kapadokya, doğa ve tarihin dünyada en güzel bü...

Kaynak: AtakentHaber

Muhteşem `Salda Gölü`

Türkiye’nin Maldivleri Salda Gölü, inanılmaz güzellikte turkuaz renkli suyu...

Kaynak: AtakentHaber

Uzungöl kışın daha bir güzel

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı bir yandan hayatı olums...

Kaynak: Hasan Demir

SiparisYolda.com Reklam