:: HABER DETAY

KURTLAR VADİSİ-IRAK
Şahin Tercüme Reklam

KURTLAR VADİSİ-IRAK


Herkese merhaba sevgili okurlarım;

Bu hafta size KURTLAR VADİSİ-IRAK, filmi henüz izlememiş olanların bu yazının tamamını okumamasının iyi olacağını belirterek başlıyorum.

insanların bilip bilmeden, daha film vizyona girmeden hakkında atıp tuttukları film olmuştu kurtlar vadisi ırak. herkes ağız birliği yapıp amerikan oyunu bu film! diye söylenip duruyordu. neymiş, amerikaya karşı halkımızın içindeki sert tepkiyi yumuşatacakmış da bilmemneymiş. hayır efendim!

eğer ki bu filmin gerçekten öyle bir amacı varsa bile, ne benim ne de izleyenlerin üzerinde asla böyle bir etki yapabilmiş değil. aksine amerikalı askerlerin ve bilhassa sam denen herifin insanlık dışı hallerini gördükçe, amerikalı doktorların hastalarına organ sermayesi gözüyle baktığını gördükçe, hapishanelerde yapılan işkenceleri, caminin bombalanış anını falan gördükçe insan ister istemez daha fazla nefret ediyor bazı şeylerden.

filmdeki efektler, aksiyon sahneleri falan gerçekten olmuştu. en azından türk sinemasının oldukça ilerlediğini gösterebilecek kadar olmuştu. kurguda da pek fazla hata yoktu, gerçekten güzel bir film denilebilir.

filmin finalinde bütün millet gaza gelip çılgınlar gibi alkışladı, bağırdı.

yine de beğendim, beğenmemin sebebi de şuydu; amerikan askerlerinin ıraktaki zulmünü en güzel anlatan, en çarpıcı anlatan filmdir kurtlar vadisi benim gözümde. eğer ki dünyada gereken ilgiyi görürse gerçekten amerikayı onların silahıyla, yani sinema sektörüyle vurmuş olacağımızın resmidir.

özellikle filmde dikkatimi çeken unsurlardan birisi de, islamı doğru düzgün anlatma çabasıydı. islamı bu hale getirenlerin kimler olduğunu çok ince mesajlar vererek seyirciye aktarıyordu film. mutlu mesut yaşayan bir ülkenin nasıl cehenneme çevrildiğini, amerikanın ne yapmaya çalıştığını ve bölgede ne tür ahlaksızlıklar yaptığını birebir anlatıyordu.

ha, derseniz ki birader bu film türk insanını gaza getirmekten başka bir şey yapmıyor, milli duygularıyla oynuyor, o zaman da bir şey demem. gerçekten yer yer aşırıya kaçan milliyetçilik unsurları olmuyor değil. ama yine de filmin konusuna uydurulmaya çalışılmış, filmin konusu dışına taşırılmadan işlenmiş konular bunlar.

zaten film türk insanın en hassas iki duygusuna yönelik tasarlanmış:

1) vatan millet sakarya,

2) din. eğer bu iki tema bu filme bu kadar entegre edilmeseydi zaten bu film bu kadar ilgi çekmezdi. her şeye rağmen beğendim. güzel filmdi.

SONUNU DÜŞÜNEN KAHRAMAN OLAMAZ

Haftaya görüşmek dileğiyle hoşçakalın....

:: Sinema

‘Once Upon A Time In Hollywood’ 23 Ağustos’ta Vizyonda!

Yönetmenlik koltuğunda Quentin Tarantino’nun oturduğu Bir Zamanlar Hollywoo...

Kaynak: Yusuf Doğangüneş - AtakentHaber

Captain Marvel’in Film Müziklerini Yapan Türk!

8 Mart’ta dünya ile aynı anda Türkiye’de de vizyona girecek olan Marvel Sin...

Kaynak: AtakentHaber

Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 91’incisi düzenlenen Akademi Ödülleri dağıtıldı. Los Angeles’taki Do...

Kaynak: AtakentHaber

Yeşil Rehber

30 Kasım Cuma günü vizyona girecek olan Yeşil Rehber’de, Mahershala Ali say...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam