:: HABER DETAY

Atakent Yatırımcılarını Üzecek Haber
Şahin Tercüme Reklam

Atakent Yatırımcılarını Üzecek Haber


Uzun yıllardan beri Marmara Üniversitesi’nin Halkalı’ya taşınacağı ve bunun Küçükçekmece bölgesindeki emlak fiyatlarının değerini katlayacağı konuşulurken imzalanan bir protokolle arazi Toki’ye devredilmişti. Bu devir işlemi yaz aylarında sonlandı ve Marmara Üniversite’sinin tüm kampüslerini Maltepe Belediyesi sınırları dahilindeki bir araziye taşıyacağı kesinleşti.

İstanbul’da dağınık yapıda bulunan kampüslerini bir araya toplamak isteyen Marmara Üniversitesi Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir anlaşma imzalayarak Maltepe’deki Kenan Evren Kışlası arazisini üniversitenin Küçükçekmece Halkalı, Bahçelievler ve Şişli Nişantaşı yerleşkelerini TOKİ’ye devrederek elde etmişti. TOKİ’nin inşaat master planını ihale ettiği ve inşa edilecek bina ve tesislerin de yapımını üstleneceği öğrenildi.

Bilindiği üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda da Ağustos ayında değişikliğe giderek üniversite alanı olarak belirlenen Küçükçekmece Halkalı’daki yaklaşık 1 milyon metrekarelik arazinin imar durumu “konut+ticaret” olarak değiştirmişti.

Yapılan bu plan değişikliği ile araziye konut, rezidans, iş merkezi, AVM, otel, motel, banka ve finans kurumları yapılması mümkün olacak. Alanda 3 adet de cami yapılacak. Mevcut planda toplam inşaat alanının yüzde 30’u ticaret, yüzde 70’i konut alanı olarak belirlenmiş durumda.

Metro güzergahındaki Halkalı’daki bu değerli arazinin TOKİ tarafından yakın bir süre içerisinde satışa çıkartılacağı öğrenildi.

Böylesi büyük ve köklü bir üniversitenin yatırımını başka bir ilçeye kaydırması dolayısıyla bölgeye potansiyel olarak büyük hareketlilik getirmesi beklenen nüfustan yoksun kalacak olan Atakent ve Halkalı çevresinde yatırım amaçlı gayrimenkul sahibi olan ve olacak yatırımcılar büyük bir ranttan da olmuş oldu.

:: Atakent

Atakent’teki Sitelerde Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri

Atakent Mahallesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı çerçevesinde birçok ücrets...

Kaynak: AtakentHaber

15 Şehitler Köprüsü Bu Gece Kapalı Olacak

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün 29...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geri Çekildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun otoyol ve köprü geçişleri...

Kaynak: AtakentHaber

Köprü Ve Otoyol Ücretlerine Zam Geldi

Karayolları Genel Müdürlüğü, `Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşa...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam