:: HABER DETAY

Şiir Severlere Muhteşem Bir Albüm
Şahin Tercüme Reklam

Şiir Severlere Muhteşem Bir Albüm


Müzik hayatı boyunca birçok güzel albümün, bestenin altına imzasını atan, defalarca kez ödüle layık görülen Fazıl Say yine çok başarılı bir albümle raflarda yerini aldı.

Fazıl Say, Güz Şarkıları albümünde unutulmaz şairler Nazım Hikmet, Can Yücel, Ece Ayhan, Behçet Aysan, Cemal Süreya Attila İlhan, Ahmed Arif’in unutulmaz şiirlerini besteledi.

Ada Müzik etiketiyle raflara çıkan albümde, 8 beste yer alıyor. Güz Şarkıları’ndaki tüm eserlerde Fazıl Say imzası var. Fazıl Say albümlerinin içinde bir ilki gerçekleştirip bu albümde piyano partisini kendisi çalmayıp Ece Dağıstan‘a emanet etmiş. Albümün solistliğini ise etkileyici yorumlarıyla Güvenç Dağüstün yapmış.

Fazıl Say‘ın ”Bugüne kadar yaptığım şarkı albümlerimin arasında hem Türkiye’de, hem dünyada en sevileninin Güz Şarkıları olacağını hissediyorum.” diyerek hepimizde heyecan ve merak uyandıran bu albüm, 7 Aralık’ta raflardaki yerini aldı.

Albümde Doğu-Batı sentezi, Türk musikisi, caz kabare müziği, nostaljik melodiler, eşsiz şairlerin unutulmaz sözleri, üç güzel müzisyenin eşsiz yorumlarıyla birleşirken biz dinleyenlerin de hafızlarında unutulmaz bir albüm olmaya hazır. Bu sentez örneklerinden biri de Derya Türkan’ın klasik kemençesinin Hakan Güngör’ün kanunu ile birleşmesi. Her ikisi de işini en mükemmel ve en mütevazı şekilde yapan müzisyenlerdir. Diğer taraftan albümün kadrosu, her biri enstrümanında önemli işlere imza atmış isimlerden oluşuyor.

Emeği geçen tüm müzisyenlere teşekkürler...

:: Müzik

AKSM Konser:  Necdet Kaya

24 Nisan Salı günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Necdet K...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Ayşe Sağyaşar

12 Nisan Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Ayşe ...

Kaynak: AtakentHaber

AKSM Konser: Umut Akyürek

15 Mart Perşembe günü saat 20:00’de Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde Umut ...

Kaynak: AtakentHaber

Müzik Akademisi - Söyleşi

Müzik Akademisi’nde 25 Şubat Pazar günü Saat 16:00’da Doç. Dr. Okan Murat Ö...

Kaynak: AtakentHaber

Atakent Haber Reklam