:: HABER DETAY

Hasta olduğunuzda diş fırçanıza dikkat!
Şahin Tercüme Reklam

Hasta olduğunuzda diş fırçanıza dikkat!


Ağız bakımı her zaman çok önemli olmak ile beraber, kış gelip hastalık sezonu açıldığında daha büyük önem kazanır. Bu dönemde daha iyi hissetmek için, yapmamız gereken en önemli şey kendimiz ile ilgilenmektir; ağız bakımı da buna dahil.

Hastalık süresince hapşırıp öksürdüğümüzde elimiz ile ağzımızı kapatmanın önemini hepimiz biliriz. Ancak bu dönemde diş fırçası değişiminin önemi pek de bilinmez.

CDC (kronik hastalık kontrol merkezi)’ ne göre grip virüsü nemli yüzeylerde 72 saat kalabilir. Bu sebeple bu dönemde diş fırçası değişimi ve başkalarının fırçalarını kullanmama oldukça önemlidir.

Yetişkinlerde öksürük için kullanılan çiğneme tabletleri ve çocuklarda enfeksiyon, öksürük ve ateş için kullanılan şurupların pek çoğunda şeker ilave edilmiştir. Bu ürünlerin seçimi dikkatli yapılmalıdır. Aksi taktirde çürük yapan bakteriler bu şeker ile beslenip diş çürüklerine neden olan asit üretmeleri kolaylaşır.



Mide bulantısı ve kusmaların eşlik ettiği hastalıklarda ise, mide asidi ağza gelip dişlere zarar vereceğinden hemen kusmanın ardından diş fırçalanmamalı bir bardak su içilerek fırçalama için bir süre beklenmelidir.

Hastalık süresince gerek yüksek ateş, gerek kullanılan bazı ilaçlar (antihistaminikler, dekonjestanlar) ağız kuruluğuna sebep olabilir. Ağız kuruluğu hem diş hem diş eti hastalıklarının riskini arttırır. Bu sebeple hastalık süresince sıvı tüketimi arttırılmalıdır. Tüketilen sıvılar mümkün ise sadece su olmalı, bitkisel çaylar tercih edildiğinde şeker ilave edilmemelidir.

Normal koşullarda 3-4 ayda bir değiştirilmesi gereken diş fırçası hastalık döneminde bakteri yuvasına döneceğinden mutlaka değiştirilmelidir.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam