:: HABER DETAY

Grip Alarmı!
Şahin Tercüme Reklam

Grip Alarmı!


Henüz kışı tam anlamıyla yaşamaya başlayamadık derken hastalık uyarıları gelmeye başladı bile. Bununla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı, Grip Bilim Komisyonundan grip alarmı geldi. Grip virüsünün 1.5 ay erken gelip kasımda başladığını söyleyen Komisyon üyeleri, “Çok bulaşıcı. Kas ağrısı ve yatağa düşme daha yoğun olur. ” dedi.

Bu yıl gribin önceki yıllara göre erken geldiği, ciddi bir grip vakasıyla karşılaşıldığı belirtildi. Normal koşullarda Aralık ayının ortasında başlaması gereken grip vakalarının Kasım ayının başında başladığı ve bu seneki virüsün 2009 yılındakine benzediği vurgulanıyor.

Gribe bağlı kas ağrılarının ve yatağa düşme olaylarının bu yıl erken başladığını dile getiren uzmanlar, bunun en temel nedeninin iklimdeki değişiklikler ve virüsün ülkeye erken giriş yapması olduğunu ifade ediyor.

Gribin bu yıl ağır yaşanacağını vurgulayan uzmanlar; kuş ve domuz gripleri gibi virüslerle karşılaşılmadığını söyleniyor. Uykusuzluğun, yeme alışkanlığında ortaya çıkan değişikliğin, sigara dumanını solumanın, havasız ortamlarda bulunmanın gribi tetiklediğine dikkat çekiliyor.

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, grip vakalarıyla ilgili mevsimsel bir artış olduğunu belirterek “Şu anda İstanbul’da salgın boyutunda bir durum yok” bilgisini verdi.

:: Sağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Salgın Açıklaması

Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş yıllardaki grip sezonları ile kıyasland...

Kaynak: AtakentHaber

Çocuklarda Tırnak Yeme Alışkanlığı

Tırnak yeme, çocukluk döneminde en sık karşılaşılan zararlı alışkanlıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor ve hastalık...

Kaynak: AtakentHaber

Boğaz Ağrısını Geçirmek İçin Tavsiyeler

Kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye göstermeye başlamasıyla hastalıklarda...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam