:: HABER DETAY

Veliler için E-Okul Tüyoları
Şahin Tercüme Reklam

Veliler için E-Okul Tüyoları


2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sonuna yaklaşılmasıyla ile aileler çocuklarının ilk dönem içindeki performanslarını merak etmeye başladılar.

İşte e-Okul ile çocuklarınızın 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk dönemindeki devamsızlık, not bilgisi, teşekkür veya takdir belgesi alma durumlarını kontrol edebiliyorsunuz.

E-Okul sistemi, 2007 yılında geliştirilmiş ve hizmete açılmış olan, okul idarelerinin, öğretmenlerin ve öğrenci ile velilerin ayrı ayrı girebilme şansı olan web tabanlı bir yazılımdır. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, hem velileri öğrencilerin başarı durumunu takip edebilmesini daha da kolaylaştırmış, hem de birçok işlemden doğabilecek olan zaman kayıplarının büyük ölçüde önüne geçmiştir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden, veliler ve öğrenciler öğrencinin kaydının silinmesi veya alınması, öğrencinin başka okula nakli gibi bilgileri dahi sistem üzerinden görüntülenebiliyor. Ayrıca, okul idaresi yönetimleri öğrencilerin başarı grafiklerini ve davranış durumlarını görüntüleyip, çeşitli uyarılarda bulunabiliyorlar. Ayrıca, bütün derslerin yazılı ve sözlü sınav tarihleri ve sınav notları, yıl sonu başarı puanları, şube puan ortalamaları, sürekli güncel bir şekilde takip edilen devamsızlık durumu, davranış notları E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görüntülenebilir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne https://e-okul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden giriş yapıp, öğrenciniz hakkında a’dan z’ye bütün güncel bilgileri alabilirsiniz. Siteye giriş yaptıktan sonra üst kısımda açılan veli bilgilendirme kısmında sizden istenen alanları doldurmanız gerekiyor. Öğrencinin T.C. kimlik numarası, harf ve rakamlardan oluşan güvenlik kodunu istenilen alanlara girmeniz yeterli oluyor. Bu bilgileri girip giriş seçeneğine tıkladıktan sonra E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yapmış oluyorsunuz. Güvenlik kodunu anlayamama, karışık yazılmış rakam ve harfleri tam olarak seçememe gibi durumlar için ise sisteme yenile butonu konulmuş durumda, sorun çıktığı anda bu butonu kullanıp yeni bir güvenlik kodu alabiliyorsunuz.

Öğrencilerin takdir-teşekkür hesaplamalarını yapabilmeleri için öğretmenlerin dönem notlarının tümünü e-Okul sistemine girmeleri gerekmektedir. Tüm ders notları sisteme yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına bakılır. Dönem sonunda hangi belgenin alınacağını, yıl sonu başarı puanı belirliyor.

:: Genel

AKOM’dan Kar Yağışı Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent...

Kaynak: AtakentHaber

Marmara Denizi’nde Peş Peşe Depremler

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde 3.2, 3.3 ve 3.1 büyüklüğünde depremler m...

Kaynak: AtakentHaber

İstikbal Göklerdedir

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX...

Kaynak: AtakentHaber

Akaryakıta ÖTV Zammı!

Akaryakıtta alınan ÖTV tutarı otomatik olarak, Türkiye İstatistik Kurumu’nu...

Kaynak: AtakentHaber

Sanal Saha Reklam