:: HABER DETAY

Pamukkale’nin Antik Havuzunda Kaplıca Keyfi
Şahin Tercüme Reklam

Pamukkale’nin Antik Havuzunda Kaplıca Keyfi


UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti’ndeki termal havuz, ziyaretçilerine çok farklı bir deneyim sunuyor...

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti’ndeki termal havuzun yanı sıra farklı özellikteki sıcak suların kullanıldığı uluslararası standartlardaki tesisleriyle ziyaretçilerine `beyaz cennet`i sunuyor.

Antik Çağ’dan bu yana termal tedavi merkezi olarak bilinen Pamukkale, beyaz travertenlerini oluşturan kalsiyumca zengin beyaz ve demir yoğunluğu fazla kırmızı su kaynaklarıyla farklı mineralleri sağlık turizminin hizmetine sunuyor.

SUYU YAZ KIŞ 36 DERECE

Milattan sonra 692’de meydana gelen büyük depremde sütunların yıkılması ve termal suyun birikmesiyle doğal yollarla oluşan Hierapolis’deki antik havuz ise yaz kış değişmeyen 36 derecelik suyuyla ziyaretçilerine farklı deneyim yaşatıyor.

Beyaz travertenlerin hemen arkasındaki antik havuz, her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Geçmişi 2 bin 800 yıl öncesine kadar giden Hierapolis Antik Kenti’ndeki havuz, içindeki sütun ve mermer parçaları nedeniyle içine girenleri geçmişe yolculuğa çıkarıyor. Binlerce yıllık sütun ve mermerler arasında yüzme imkanı bulan konuklar, aynı zamanda doğal güzelliklerin keyfini yaşıyor.

Antik havuzun suyunun, kalp damar hastalıkları, romatizma, deri, felç ve sinir hastalıkları ile içildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanılıyor.

KARAHAYIT’TAKİ KIRMIZI SU

Antik havuzun yanı sıra Karahayıt’taki 60 derece sıcaklığa sahip demir bakımından zengin `kırmızı su` da romatizma, dolaşım sistemi, astım ve bronşit ve cilt rahatsızlıkları için yılın her dönemi tercih ediliyor.

:: Gezi

Kapadokya Gezi Rehberi

Nevşehir’in bir bölgesi olan Kapadokya, doğa ve tarihin dünyada en güzel bü...

Kaynak: AtakentHaber

İstanbul’un Arka Bahçesi

Dört bir yanı göz alabildiğine ormanlarla çevrili olan Sapanca, büyüleyen b...

Kaynak: AtakentHaber

Muhteşem `Salda Gölü`

Türkiye’nin Maldivleri Salda Gölü, inanılmaz güzellikte turkuaz renkli suyu...

Kaynak: AtakentHaber

Uzungöl kışın daha bir güzel

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı bir yandan hayatı olums...

Kaynak: Hasan Demir

SiparisYolda.com Reklam