:: HABER DETAY

Aşıklar Şehri Paris
Atakent Haber Reklam

Aşıklar Şehri Paris


Aşıklar şehri denilince akla gelen bir kaç şehirden bir tanesidir Paris.

Eyfel Kulesi, Paris’in klasikleşen sembolü haline gelmiştir. Dünyada kime sorarsanız sorun, Paris denince akla ilk Eyfel gelir. Eyfeli ilgi çekici bulan birçok insan olduğu gibi gündüz vakitlerinde sadece bir demir yığını olduğunu söyleyen yüzlerce insan da vardır. Nitekim bence her haliyle görülmeye değer bir şaheser. Gece vakti ışıklandırma yapılan Eyfel Kulesi farklı bir surete bürünüyor ve Paris şehrine farklı bir hava katıyor.

Bence Paris için farklı bir anlam katan diğer sembolik mekanı ise Avenue des Champs-Élysées, okunduğu ve bilindiği şekliyle Şanzelize Caddesi. En lüks markalarından, normal markalara, yemek yerlerinden, eğlence sektörüne kadar bir çok mekanı, markayı ve mağazayı bu cadde içinde bulabilirsiniz. Paris şehrine giden bir turist bu caddeye gitmeden Paris turu yapmış sayılmaz. Kesinlikle görülmeli ve gezilmesi gereken bir cadde.

Paris şehrinin bir diğer özelliği ise dünyaca ünlü müzeleridir. Bunlara kısaca değinmek gerekirse;

Zafer Takı: Napoleon’un emri ile yapılmıştır ve Champs-Élysées caddesinin sonunda bulunuyor.

Sacre Coure Kilisesi: Montmartre tepesinde yer alan bu kilise ihtişamlı bir yapıt ve görülmeye değer. Versay Sarayı, Pantheon, Hotel de Ville, Orsay Müzesi, Galeries Lafeyette, Ressamlar Tepesi. vb yazamadığım bir çok yer var. Hepsi gezilip görülecek yerler, bundan hiç kuşkunuz olmasın.

Paris’te ulaşım kesinlikle çok kolay. Elinize metro haritasını alın ve yola koyulun tek başınıza dahi kolaylıkla gezebileceğiniz bir şehir. Paris metro hattını görünce umarım İstanbulda bir gün böyle olur demiştim. Şehrin bir ucundan diğer ucuna kadar metro hattı bulabiliyorsunuz. Kısacası korkmadan rahatlıkla metro ile her yere ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehir dışı sayılacak bir otelde konaklamıştım, metro ile rahatlıkla tüm şehri en uç noktasına kadar gezme imkanı buldum.

Son olarak; Disneyland: genç, yaşlı demeden isterseniz 50 yaşında olun Disneyland’a gitmelisiniz. Disneyland çocukluğumuzda izlediğimiz o çizgi filmlerin, karakterlerin canlandığı harika bir park. Giriş ücretleri biraz pahalı gelebilir fakat hayatımızda bir kez gideceğimizi varsayarak Disneyland’a gitmenizi öneririm. Aletler harika ve çok eğlenceli. Günün nasıl bittiğini anlamıyorsunuz, zaman çok hızlı geçiyor ama eğlence ise en üst noktada yaşanıyor.

Paris ile ilgili kısa detaylara değindim. Paris büyük bir metropol ve harika bir şehir. Hayatınız hangi döneminde olursanız olun bir kez olsun gidip görülmeli ve bu şehirde zaman geçirmelisiniz.

:: Gezi

Pamukkale’nin Antik Havuzunda Kaplıca Keyfi

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti’nd...

Kaynak: AtakentHaber

Kapadokya Gezi Rehberi

Nevşehir’in bir bölgesi olan Kapadokya, doğa ve tarihin dünyada en güzel bü...

Kaynak: AtakentHaber

İstanbul’un Arka Bahçesi

Dört bir yanı göz alabildiğine ormanlarla çevrili olan Sapanca, büyüleyen b...

Kaynak: AtakentHaber

Muhteşem `Salda Gölü`

Türkiye’nin Maldivleri Salda Gölü, inanılmaz güzellikte turkuaz renkli suyu...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam