:: HABER DETAY

Vefa
Şahin Tercüme Reklam

Vefa


`Ömrün vefası olmasa da, kardeşin vefası vardır` pankartıyla sahaya çıktı Trabzonspor.

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün Mardin’de görev yaparken bir dernek ziyareti sırasında anı defterine yazmış olduğu çocuklara verilmiş o sözler, o şehit olduktan sonra yerine getirilmiş ve 150 Mardinli çocuğa Trabzon şehri gezdirilmiş ve Medical Park Arena’da takımlarını gururla izleme fırsatı sunulmuştu.

Sadece çocukların yüzlerindeki gülümseme bile Trabzonspor’un büyüklüğünü ve vefanın önemini anlatmaya yetiyordu...

Saha dışında vefalı olan Trabzonspor, Beşiktaş maçının yıldızlarından olan, bir başka Kolombiyalı oyuncusu Rodallega’nın yükselen formu nedeniyle iki haftadır yedek bırakmak zorunda kaldığı oyuncusu Castillo’ya bu maçta da bu vefasını göstermeyerek ve geçen haftanın kazanan onbirini cezalı kaptan Onur’un geri dönüşü dışında koruyarak maça başlıyordu.

Trabzonspor Yusuf Yazıcı’nın ortasında Rodallega ile ilk gol sinyalini verdi. Sonrasında ceza alanı dışında kazanılan endirekt serbest vuruşu Trabzonspor’un genç yıldızı Yusuf Yazıcı çok şık vurmasına rağmen ağlarla buluşturamadı.

İlerleyen dakikalarda Onur’un uzun topunda Olcay Şahan arkadan hiçbir arkadaşının gelmediğini göremeyip kaleye vurmak yerine ortaya karışık bir asist yapmayı tercih edince Trabzonspor önemli bir fırsatı daha heba etmiş oldu.

Hemen sonrasında bu sefer Rodallega uzun bir topla kaleciyle karşı karşıya buluşsa da bu top da gol ile sonuçlanmadı.

Trabzonspor bugün sadece vefakar değil, aynı zamanda cömertti de! Gençlerbirliği oyunun üçte birlik dilimi sonunda bu cömertlikten faydalanıp oyunda denge kurmasını bildi.

Sakatlanan ’vefalı kardeşi’ Okay’ın yerine ilk yarının bitimine doğru Castillo’nun oyuna girişiyle birlikte kazanılan sağlı sollu kornerlerle Trabzonspor tam baskıyı arttırmıştı ki oyunun ilk yarısı sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan takım ev sahibi Trabzonspor’du ve Rodallega ile ilk fırsatı yine cömertçe harcadı.

Taraftarının da desteği ve N’Doye, Onazi, Mas ve Perreira’nın takımı sürükleyen istekli ve etkili oyunu ile Trabzonspor rakibi karşısında üstünlüğü iyice ele aldı.

Olcay Şahan’ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu yine cömertçe kaleciye teslim edişi akıllara sezonun ikinci yarısındaki Alanyaspor maçını getirmişken artan baskı sonucu Gençlerbirliği oyuncusu Ahmet Oğuz 85. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Bu kart maçın başından beri orta sahadaki Gençlerbirliği sayısal üstünlüğünün bir bakıma sonlanmasını sağladı.

Maçın sonuna doğru süre azaldıkça kontrolsüz ve aceleci bir oyun tarzını tercih eden Trabzonspor eksik kalan rakibi Gençlerbirliği’nin kendi kalesi önünde örmüş olduğu etten duvarı bir türlü geçemeyerek maçı beraberlikle tamamlamak zorunda kaldı.

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam