:: HABER DETAY

Tatil Modu!
Şahin Tercüme Reklam

Tatil Modu!


Trabzonspor maça her zamanki gibi Ersun Yanal’ın klasikleşen Rodallega ve N’doye’lu kadrosuyla başladı. Defans oynamasına rağmen son haftaların golcü oyuncusu cezalı Uğur Demirok’un yerine bir başka golcü defans oyuncusu olan Medjani’nin oynaması dışında kadroda herhangi bir değişiklik yoktu.

İlk 15 dakikaya bakıldığında Okay Yokuşlu’nun rakibe nefes aldırmaması dışında bahsedilecek çok da bir şey yoktu aslında.

15. dakikada Adanaspor’un en önemli gol ayağı Roni’nin sakatlanıp oyundan çıkmak durumunda kalması ile küme düşmemek için üç puana ihtiyacı olan Adanaspor’un gol bulamayacağı düşünüldüğünden olsa gerek oyunda tempo iyice düşmüştü ki karşılıklı gelen şans golleriyle maç biraz olsun hareketlenmiş oldu.

Önce Trabzonspor Yusuf Yazıcı’nın orta yaparken yanlışlıkla kalecinin uzanamayacağı köşeye göndermiş olduğu Recep Çetin golünü anımsatan şık şans golüyle öne geçmiş, sonrasında ise Adanasporlu Renan 31. dakikada kornerden gelen topa şık bir kafa vuruşu ile topu kalecinin uzanamayacağı köşeye göndermişti. Bir bakıma Trabzonsporlular için bu gol de bir şans golüydü çünkü yüz vuruş yapılsa o top o noktaya gitmezdi ama işin aslı kalede eski Onur olsa o gol de yenmezdi!

Goller sonrası her iki takım da görevini tamamlamışcasına tempoyu tekrar düşürdü. Tabi futbolculara da hak vermek gerekir ki 27-28 derece Adana sıcağında yüksek tempoda futbol oynamaya çalışmak her baba yiğidin harcı değil.

Goller sonrası her iki takım da görevini tamamlamışçasına tempoyu tekrar düşürdü. Tabi futbolculara da hak vermek gerekir ki 27-28 derece Adana sıcağında yüksek tempoda futbol oynamaya çalışmak her baba yiğidin harcı değil.

İkinci yarıda ise Ersun Yanal’ın soyunma odasında estirmiş olduğu serinliğe sahada akşamın getirmiş olduğu serinlik de eklenmesine rağmen fırtına bir türlü kendini bulamadı.

Bunda N’doye’nin ileri uçtan çok kaleye uzak bir şekilde orta alanda oynuyor oluşu ve Yusuf Yazıcı’nın da Rodallega’lı oyunlarda mecburen kenarlara kaymasının rolü büyüktü. Halbuki Rodallega gelmeden önce Trabzonspor Castillo ile kilidi N’doye’nin oyun açısından verimli, gol açısından formsuz oluşuna rağmen bir şekilde açmayı becerebiliyordu. Ancak herhalde Rodallega gibi formda bir oyuncu geldikten sonra ona ilk onbirde yer bulmak Ersun Yanal’ın en çok zorlandığı denklemlerden biri olmuştur.

Bunu kendisi de farketmiş olacak ki düşük tempoya da daha fazla dayanamayan Ersun Yanal oyuna müdahale etme gereği duydu. Trabzonspor’da N’doye ve Onazi’nin oyundan çıkıp Castillo ve Bero’nun oyuna girişi ile Yusuf Yazıcı’nın veriminin artacağı beklentisi Adanaspor’un madem küme düştük bari yenilmeyelim düşüncesiyle bir puana razı olacak şekilde defansa gömülmesiyle bir başka bahara kalmış oldu.

81. dakikada gereksiz iki sarı karttan kırmızı kart gören Adanasporlu Magaye Gueye Trabzonspor’un galibiyet şansını arttırmış olsa da Trabzonsporlu oyuncular bu şansı değerlendirmedi.

88. dakikada Yusuf Erdoğan uzun bir aradan sonra formasına kavuştu ancak o da gol atmaya muvaffak olamayınca Trabzonspor son haftalarda puan kaybetme serisi devam etmiş oldu. Bu maçla birlikte Adanaspor da Süper Lige veda etmiş oldu.

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam