:: HABER DETAY

Ofansif Güç
Şahin Tercüme Reklam

Ofansif Güç


Trabzonspor’un kendi evinde Gençlerbirliği ile oynayacağı maç öncesi yayıncı kuruluşun Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal ile yapmış olduğu röportajda Ersun hoca aslında maçın stratejisinin ipuçlarını çoktan vermiş ve ’ofansif güç’ vurgusunu defalarca yapmıştı.

Belki de bu, özellikle de sakatlığından dolayı kadroda yer almayan tecrübeli stoper Durica ve henüz hazır olmayan yeni stoper transferi Hubocan’ın yokluğunda elinde defansif güç bulunmayışının da bir dışa vurumuydu!

Kucka-Okay ikilisinin önünde Sosa ve kanatlarda Olcay ve Yusuf ikilisi, ileri uçta ise Burak tercihinin aksayacağının maçın başında belli olmasına rağmen Ersun hocanın bu riski göze alarak maça başlaması büyük bir hataydı.

Halbuki Milan’da beraber oynamaya alışkın Sosa-Kucka ikilisinin önünde Yusuf’u kullanmak çok daha risksiz olabilirdi. Üstelik Yusuf Yazıcı’nın kanatta oynatılınca veriminin çok düşük olduğu geçtiğimiz sezon defalarca teyit edilmişti...

Maç başladığında Uğur ve Mustafa Akbaş ikilisi takımın en zayıf bölgesi olarak göze çarparken bu halkaya Mas, Okay ve Kucka da eklenince defans ile orta saha arasındaki koordinasyon eksikliği ilk yarı boyunca devam etti.

Nitekim bu koordinasyon sorunu rakibin erken bir gol bulmasıyla gün yüzüne çıkmış oldu.

İlk yarıyı elindeki güçlü kadroya rağmen diziliş hatasıyla deyim yerindeyse ’heba’ eden Trabzonspor, ikinci yarıya başlarken Ersun hocanın beklenmedik cesur bir kararıyla stoper Uğur’un yerine sağ açıkta 17 yaşındaki genç yetenek Abdülkadir Ömür’ü alıp Okay’ı stopere çekmesi, Kucka ve Sosa’nın önünde Yusuf dizilişi ile başlaması sonucu taşlar yerine oturdu ve çarklar işlemeye başladı.

Abdülkadir ve Yusuf’un oyuna tamamen ağırlıklarını koymaları sonucunda ise Abdülkadir’in asistinde Olcay, sonrasında Yusuf’un asistinde Olcay’ın yerine oyuna giren Rodallega’nın golleri geldi...

Maçın sonucunu ise yine Burak’ın yerine son dakikalarda oyuna giren Onazi belirledi.

Burak Yılmaz maç boyu çok top ezdi, çok ofsayta düştü ancak bunda oyuncunun milli takımdan yorgun dönmesinin etkisi büyüktü.

Yıllar sonra bu denli bir kadro kalitesinin yakalanması ve yedeklerin oynamaya aç oluşu bir anlamda maçın sonucuna etki etti.

Her ne kadar bu denli heyecan dolu bir ikinci yarı izlemek ilk yarının sıkıcılığını bastırsa da Ersun hocanın takım dizilişini bir an önce oturtup, seri galibiyetlere takımı alıştırması şart.

Bu sezon yenilen gollerin bir çoğunda kalabalık defansa rağmen gollerin yenilmesi de ofans gücüne ağırlık verilmesi gerektiği gerçeğini ortaya koymakta...

Son olarak Milli Takım ve Lucesku’ya değinmek gerekirse bu kadar yerli oyuncunun sahada olduğu bir maçı izlemeyecekseniz ve yabancı oyuncu çokluğundan sızlanıp duracaksanız o koltukları boş yere işgal etmeyiniz...

:: Spor

Filenin Sultanları İçin Olimpiyatlar Macerası Başlıyor

2023 CEV Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda şampiyo...

Kaynak: HabetTürk

Down Sendromlu Futsal Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlu Futsal ...

Kaynak: AtakentHaber

Genç Yüzücü Dünya Şampiyonu!

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampi...

Kaynak: AtakentHaber

Şampiyon Filenin Sultanları!

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında çekişmeli ...

Kaynak: AtakentHaber

SiparisYolda.com Reklam